Puzsérnak igaza lett, alig regisztráltak az online előválasztásra

Puzsérnak igaza lett, alig regisztráltak az online előválasztásra

Csupán 4366-an regisztráltak online az előválasztásra – tájékoztatott a Sétáló Budapest 2019.

Puzsér Róbert korábban épp amiatt állt el az előválasztástól, mert úgy vélte a DK által megszabott feltételekkel nem fognak a budapestiek tömegesen szavazni az online térben, a személyes szavazásra pedig inkább az idősebb korosztály fogékony, akik főként az MSZP és DK táborát erősítik.

„A DK elérte, hogy egy demokratikus, széles legitimitású előválasztás helyett, pártszavazást tartsanak Gyurcsány szektájának és a szocialista nyugdíjasoknak.

Ahelyett, hogy friss tömegeket vontuk volna be a demokratikus működésben, helyettük ugyanazok döntenek majd, akik eddig is kiválasztották az ellenzék alkalmatlan, hiteltelen jelöltjeit, akiket már háromszor vert meg Orbán kétharmaddal”

-áll a közleményben.

A budapesti választók 0,31%-a regisztrált határidőre online. A Sétáló Budapest szerint ezt az alacsony részvételt az okozta, hogy lényegében nem volt tájékoztatási időszak, ami alatt a választók széles rétegei értesülhettek volna arról, hogy ez a lehetőség egyáltalán létezik. A választóknak mindössze egy hét állt rendelkezésükre a regisztrációhoz, amihez kötelező volt az ügyfélkapu használata, az a 700 ezer budapesti aki nem rendelkezik ilyennek pedig inkább nem bajlódott a bonyolultnak tűnő eljárással.