Mercedes-uralom Franciaországban, Vettel csak a hetedik

Mercedes-uralom Franciaországban, Vettel csak a hetedik

A Francia Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában tulajdonképpen nem történt semmi érdekes, a kiesők: Kvyat, Grosjean, Stroll, Russell, Kubica. Az első két helyen Bottas és Hamilton jutott tovább, ez volt a sorrend a második és harmadik szabadedzésen is.

A Q2 is izgalmak nélkül zárult, a top10-ből Albon, Räikkönen, Hülkenberg, Pérez és Magnussen szorult ki. Minimális meglepetés, hogy Giovinazzi legyőzte Kimit.

A Q3-ban az első körök után, ahogy egész hétvégén, egyértelmű volt a Mercedes-fölény, ezúttal viszont Hamilton, Bottas sorrendben, őket Leclerc követte. Vettel első nekifutásra nem teljesített mért időt, rádiókommunikációja szerint volt egy rossz felváltása.

A második próbálkozásnál Bottas nem tudott javítani, míg csapattársa igen, így nem volt veszélyben az újabb Hamilton-pole.

A McLarenek remek teljesítményt nyújtva kibérelték a harmadik sort, Vettel viszont csak a hetedik helyre ért oda, a top10: Hamilton, Bottas, Leclerc, Verstappen, Norris, Sainz, Vettel, Ricciardo, Gasly, Giovinazzi.

Francia Nagydíj