Tizenegy évet kapott a terhes nőknek szállító drogdíler

Tizenegy évet kapott a terhes nőknek szállító drogdíler

Két magzat súlyos agykárosodást szenvedett a szertől.

Tizenegy év fegyházra ítélt a Szolnoki Törvényszék egy törökszentmiklósi drogdílert, aki a vád szerint 2012 és 2017 között otthonában kábítószert, új pszichoaktív anyagokat árult. A törvényszék MTI-nek küldött közleménye szerint a pénteki, első fokon meghozott ítélet nem jogerős.

A vádlott védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. A törvényszék a férfi letartóztatásának fenntartásáról is határozott, ami ellen a vádlott védője ugyancsak fellebbezést nyújtott be.

Az ügy előzménye, hogy 2016 január végén több embert, köztük két várandós nőt életveszélyes állapotban szállítottak Törökszentmiklósról kórházba egy akkor újnak számító, veszélyes, pszichoaktív kábítószer fogyasztása miatt.

A két nőn császármetszést hajtottak végre, az újszülötteket egy budapesti gyermekklinikára szállították. A babák súlyos agykárosodást szenvedtek, a hatóságok gyermekotthonba helyezték el őket. Egy évvel később három fiatalembert vittek eszméletlen, súlyos állapotban a szolnoki kórházba kábítószer túladagolása miatt Törökszentmiklósról.