Jakab: A korrupt ember addig lop, amíg az emberek a kezét el nem törik

„Mindenki annyit ér, amennyije van!” – utalt Lázár János hírhedtté vált elszólására Jakab Péter a Parlament mai ülésén. Csakhogy már azt sem tudni, ki az, akinek semmije sincs, hiszen a KSH 2015 óta nem hoz nyilvánosságra létminimumadatokat – emlékeztetett. Mint a jobbikos frakcióvezető mondta, azóta ezt egy magáncég számolta ki, csakhogy a statisztikai hivatal most már azokat az adatokat is visszatartja, amelyek ehhez a számításhoz szükségesek.

Mitől félnek? A valóságtól?

– kérdezte Jakab.

A politikus közölte, egy, a kormány multinacionális stratégiai partnerénél dolgozó ismerőse havi nettó 150 ezer forintból nem jön ki, mivel nem rokona sem Orbán Viktornak, sem Mészáros Lőrincnek.

Akit Orbán Viktor támogat, az még Mészáros Lőrinc-i tulajdonságokkal is milliárdos lehet – fejtette ki, kiemelve,

a felcsúti oligarchának van olyan egyfős (!) építőipari cége, amely 18 milliárdos bevételt ért el.

Hangsúlyozta, Mészáros Lőrinc alvállalkozói már Mészáros Lőrinc gyermekei, így lesz Magyarország családi vállalkozás.

A korrupt ember nem ismer mértéket – folytatta –, addig lop, amíg az emberek a kezét el nem törik.

A kormány részéről Dömötör Csaba Eurostat-adatokra hivatkozott, és felidézte, 800 ezer új munkahely jött létre (az ezeket betöltő külföldiekről Orbán államtitkára szemérmesen hallgatott). Politikai huliganizmusnak nevezte, hogy Jakab beleült Orbán Viktor székébe (hehe!) vagy hogy egy csomag száraztésztát adott a kormányfőnek (hehehe!). Válasza további részében Dömötör egy elsőéves politológiahallgatóra emlékeztetett, aki nem készült a vizsgára, és úgy próbálja meg elkerülni az elégtelent, hogy rossz stand-up comedysként folyamatosan beszél, csak nem tudni, miről…