Az ellenzéki polgármesterjelölt helyi elkötelezettséggel győzné meg a szentesieket

Az ellenzéki polgármesterjelölt helyi elkötelezettséggel győzné meg a szentesieket

A Fidesz más városból hozna jelöltet.

Az ellenzéki pártok mellett a jelenlegi polgármester és szentesi civil szervezetek is támogatják a Jövőnk Szentes Egyesület polgármesterjelöltjét, a Jobbik jelenlegi önkormányzati képviselőjét, Szabó Zoltán Ferencet. Az aspiráns új gazdasági szereplőket csábítana az ipari parkba, tovább pezsdítené a kulturális életet és modernizálná az önkormányzati hivatalt. Szabó fokozott figyelmet szentelne a város demográfiai helyzetére, így a bölcsődék, óvodák, valamint az idősek otthona helyzetére is.

Meghatározó mérföldkőhöz ért Szentes városa, Szibrik Imre 30 éves polgármesteri ciklusa zárul le – nyilatkozta az Alfahírnek Szabó Zoltán Ferenc ellenzéki polgármesterjelölt, aki a leköszönő polgármesterrel együtt tartott sajtótájékoztatót kedden a városban. Szabó, aki a jelenlegi képviselő-testületben a Jobbik képviselője, a Jövőnk Szentes Egyesület színeiben indul az októberi helyhatósági választáson.

A polgármesterjelölt lapunknak elmondta, évek óta együtt dolgozik Szibrikkel, aki azt szeretné, ha Szabó vinné tovább a város ügyeit polgármesterként. Szabó úgy véli, csak a közös gondolkodásnak van létjogosultsága, ezért a Jövőnk Szentes Egyesületben

nemcsak az ellenzékként működő pártok vannak jelen, hanem a helyi civilek is, mint a Pálmások Szövetsége, az Árpád Szabadidős Sportklub vagy épp a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Kossuth Baráti Kör szentesi szervezete is.

Szabó azt is elmondta, az egyéni képviselőjelöltek kilétét később fedik fel, de annyit elárult, az élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek szakemberek: a gazdaság, a sport, a kultúra és az egészségügyi szférájából is. Kiemelte, igyekeztek fiatalítani, azokat az ifjakat, akik közélettel, politikával kívánnak foglalkozni, felkarolják.

A polgármesterjelölt azt is hangsúlyozta, ők – politikai ellenfeleikkel ellentétben – nem pénzzel kívánják meggyőzni a szentesieket, hanem helyi elkötelezettséggel. Erre utal az is, hogy míg ő maga a városban él, addig

a Fidesz nem Szentesről, hanem egy másik településről kíván polgármesterjelöltet hozni.

Jövőbeli céljaikról szólva Szabó azt mondta, meg kívánják tartani a

szabadságszerető, nyugodt, harmonikus, kultúrával, sporttal teli kisváros „fílingjét”.

Kiemelte, hogy az ipari parkba új gazdasági vállalkozásokat szeretnének hozni, illetve – mivel a szentesiek kultúrbarát emberek – kulturális rendezvényekkel is színesítenék a helyi életet, ami a turisztikára is jó hatással lenne. Azonban – hangsúlyozta Szabó – az önkormányzat csak támogatná az ezekben érdekelt szereplőket, az életükbe nem szólna bele.

Az önkormányzati hivatalt a munkavégzés körülményeinek fejlesztésével, például klimatizálással, az elavult bútorzat lecserélésével szeretnék modernizálni.

Szabó az előttük álló legnagyobb kihívásnak a demográfiai helyzetet nevezte. Mint fogalmazott,

nagy kihívás a fiatalok, középkorúak megtartása, az idősek ápolása,

ugyanis az ápolási intézmények „maximumon vannak”. A szociális ellátásoknak a kérdésében – mint például a bölcsődék, óvodák vagy az idősek otthona – kerekasztalokat, munkacsoportokat szeretnének létrehozni, amelyek révén hosszú távra, legalább 5 évre előre tudnak készülni tervekkel. Plusz szolgáltatásokat is szeretnének bevezetni a városban, melynek forrásaként Szabó az ipari parkba települő új cégek iparűzési adóját jelölte meg.

2014-ben Szentes városában Szirbik Imre a szavazatok 47,9 százalékával nyerte el a polgármesteri tisztséget, a fideszes Bozó Zoltán 43,4 százalékot szerzett. A most Szibrik Imre által is támogatott Szabó Zoltán Ferenc akkor még önállóan indult a Jobbik színeiben, 8,7 százalékos eredményt ért el.