Ismét teljes pusztulással fenyegette meg Iránt az amerikai elnök

""

"Nagy és elsöprő erő" alkalmazására figyelmeztette Iránt Donald Trump, ha támadást intézne amerikai célpontok ellen - írja az MTI. Az amerikai elnök szerint ez azt jelentené, hogy "egyes területek teljesen elpusztulnának". Trumpot annyira feldühítette a közel-keleti ország legfőbb vallási vezetőjével szemben hozott szankciók iráni bírálata, hogy három Twitter-bejegyzésben is foglalkozott a perzsa állammal.

A Teherán által közzétett nyilatkozatról úgy vélte, hogy "nagyon tudatlan és sértő", amely szerinte "csak azt mutatja, hogy (az irániak) nincsenek tisztában a valósággal". 

Egy másik mikroblog-bejegyzésben azt állította, hogy az iráni nép szenved, ráadásul ok nélkül, mert "a vezetőik minden pénzt terrorizmusra költenek". Majd egy újabb bejegyzésében közölte, hogy "az iráni vezetés nem ismeri a 'kedves' vagy az 'együttérző' szavak jelentését, csakis az erőt és a hatalmat" érti.

Iráni tisztségviselők kedden bírálták az Ali Khameneit és munkatársait érintő szankciókat, maga Khamenei pedig úgy fogalmazott, hogy "a Fehér Ház mentálisan retardált lett". Haszán Róháni iráni elnök az ország televíziójában közvetített üzenetében azt mondta: e szankciók "felháborítóak és idióták", és azt mutatják, hogy a Trump-kormányzat "bizonyos kudarcot vallott" Irán elszigetelését illetően.
 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss