Puzsér: Karácsony győzelmével "megint a NER nyert egy választást"

Puzsér: Karácsony győzelmével "megint a NER nyert egy választást"

A független jelölt reagált az előválasztás eredményére.

A függetlenként induló főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert közleményben reagált a budapesti előválasztás eredményére.

A publicista szerint az elmúlt hetek során a baloldali és liberális sajtó "ízlést és mértéket nem ismerve támogatta" Karácsony Gergelyt a másik két jelölttel szemben, aminek meg is lett az eredménye:

"egy olyan jelölt nyert, aki büszkén támogatta Orbán Viktor olimpiai álmait, aki a Fidesz-MSZP maffiától rendelt Zuglónak parkoltatást, akinek a maga állítása szerint el kell gondolkodnia, hogy miféle politikai közösséghez tartozik, aki öt éve megígérte Papcsák Ferenc elszámoltatását és a Városliget fáinak megvédését, s aki ezekből az ígéretekből természetesen máig nem tartott be semmit."

Puzsér úgy látja, hogy az MSZP-P jelöltje

"hazudott, hazudik és hazudni fog, amíg csak szusszal bírja".

Szerinte Karácsony Gergely "úgy adhatta elő a hiteles és kompetens városvezetőt, hogy hazugságainak sorozatához az ellenzéki médiumok tömegesen asszisztáltak".

"Nem értem, mi bajuk Orbán Viktor médiájával – hisz a cél szentesíti az eszközt. Tényleg nagyobb túlsúlyban van a Fidesz sajtója az MSZP sajtójával szemben, mint ebben a kampányban Karácsony Gergely sajtója Kálmán Olgáéval és Kerpel-Fronius Gáboréval szemben? Vagy csak akkor fáj nekik a médiatúlsúly, ha épp nem ők gyakorolják, hanem rájuk nehezedik?"

- írja a független induló. Szerinte:

"A parkolási maffia jelöltje számolatlanul költötte a tízmillókat hirdetésekre – csak annak lett volna esélye legyőzni őt, akinek még szektásabbak a hívei, aki szintén korlátlanul hirdethet az interneten, aki számíthat a balliberális sajtó elkötelezett szolgálatára, és akinek szintén megvannak a baloldal Kubatov-listái. Ez az előválasztás egy inkorrekt verseny, egy nagyszabású csalás volt, amelyen egyedül a balliberális network jelöltje nyerhetett. A DK ellenzékváltási kísérlete megbukott: a nemzeti együttműködés rendszeréhez közelebb álló MSZP megőrizte befolyását Gyurcsány Ferenccel szemben."

Saját meglátása szerint Puzsér mindent megpróbált, hogy

"teljes ellenzéki együttműködés jöjjön létre, és októberben egy jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal".

"Pozíciót nem kértem se magamnak, se másnak, mindössze biztosítékot egy közös ellenzéki minimum megvalósulására, tisztességes pártközi alkukat és egy korrekt előválasztást, ahol van esélyem. Semmit nem teljesítettek. Hülyének néztek, erővel, zsarolással és fenyegetéssel próbáltak kiszorítani a demokratikus versenyből."

"Nem érdekli őket Budapest, csak a zsákmány. Nem ismerik a tisztességet, egymást is bármikor hátba döfik. A szavuknak nincs hitele. Ők a NER háztáji ellenzéke: az ő alkalmatlanságuk, romlottságuk és becstelenségük a garancia a felcsúti fáraó számára, hogy soha nem képződik vezetőképes alternatíva sem vele, sem a Betonemberrel szemben"

- zárul a közlemény.

Hivatalos: Karácsony Gergely nyerte az előválasztást | Alfahír

Az Azonnali.hu értesülései szerint Karácsony Gergely nyerte meg az ellenzéki előválasztást. Az előválasztásban részt vevő ellenzéki pártoktól több forrásból úgy értesült a portál, hogy Karácsony Gergely 49, a DK által támogatott Kálmán Olga 40, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor 11 százalékot kaphatott a budapesti ellenzéki előválasztáson.