Gyurcsány: engem is meglepett Karácsony teljesítménye

Gyurcsány: engem is meglepett Karácsony teljesítménye

A DK elnöke már sejti, hogy ki nyeri meg az előválasztást?

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője hosszú bejegyzésben értékelte az előválasztást a Facebook-oldalán. Szerinte a budapestiek fantasztikusak voltak, „ Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni”, ami „jól állt neki”, és bár még nem lehet tudni, ki nyerte az előválasztás, a végeredményt elfogadják. Az Index azon spekulál, hogy Gyurcsány Ferenc értékeléséből „könnyen következtetni lehetne arra, ő maga mire számít”. A hírportál ki is emelte azokat a részeket, melyek Karácsony Gergelyre, illetve az előválasztás eredményére vonatkoznak.

„Karácsony Gergely biztosnak és lefutottnak tűnő egyszemélyes szereplése helyett valóságos küzdelmet láttunk. És ez teremtette meg ezt az új helyzetet. Budapest jövője, az Orbán-Tarlós utáni világ volt három hétig a legfontosabb ügye Magyarországnak.”

„Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni. Jól állt neki, engem is meglepett teljesítménye, semmi oka szégyenkezni.”

„Nem tudom, ki győz. De a választás végeredményét mi elfogadjuk. A győztest mindenkinek támogatni kell. Mi támogatni fogjuk.”

„Hittünk abban, hogy a polgári, európai szabad Budapest érdekeit Kálmán Olga képviselné a legjobban. És a haza, Budapest érdeke a legfontosabb, ezért ha kell, változtatunk korábbi véleményünkön. Mondom másként: a megállapodás szent, a vélemény szabad.”

Hogy Gyurcsány Ferenc célozgatott az általa vélt/várt eredményre vagy ez csak belemagyarázás, az este 6 óra körül kiderülhet, mert megtudhatjuk, hogy ki nyerte meg az előválasztást.