Leclerc legyőzte Hamiltont Ausztriában

Leclerc legyőzte Hamiltont Ausztriában

Frissítés: Lewis Hamilton Kimi Räikkönen feltartása miatt három rajthelyes büntetést kapott, így csak az ötödik pozícióból rajtolhat holnap. George Russellt is ugyanezzel a szankcióval sújtották, a Williams pilótája az utolsó helyre esett vissza.

Az Osztrák Nagydíj időmérő edzésének első szakaszának legveszélyesebb jelenete az utolsó másodpercekre maradt: Kvyat gyorskörön volt a Toro Rossóval, amikor a nyolcas kanyarba érkezve rögtön három autó is volt előtte, ráadásul az egyik Williams veszélyesen közel az ideális ívhez. Az orosz pilóta rendkívül idegesen reagált a rádióban:

„majdnem megöltem valakit”

Az esetet vizsgálják.

A kiesők: Pérez, Stroll, Kvyat, Russell, Kubica.  Az utolsó helyről viszont Carlos Sainz fog indulni, miután gyakorlatilag minden motorkomponenst kicseréltek az autójában, ezért halmozott rajtbüntetést kap.

A Q2 legvégén nagy csata ígérkezett az utolsó továbbjutó helyért, de lényegi átrendeződés nem történt, miután Kevin Magnussen nagyon elrontotta az egyik kanyart, le is tért a pályáról, emiatt a mögötte érkező Norris elvette, viszont belerondítottak a két Renault gyorskörébe is.

A kiesők: Grosjean, Hülkenberg, Albon, Ricciardo, Sainz. Közben Vettel autóját vizslatták aggódó tekintettel a Ferrari garázsában a szerelők, egy FIA-ellenőr társaságában.

A Q3 első lövései után Hamilton minimális hibát elkövetve csak a 4. helyen várhatta a folytatást, Leclerc magabiztos vezetése mellett.

A mindent eldöntő körökre készülve az utolsó kanyarban megint feltorlódtak többen, lendületet veszítve a célegyenes előtt. Hamilton végül a második helyre ugrott előre, Verstappen a harmadikra, míg Bottas csak a negyedik, Leclerc élete második pole pozícióját szerezte. Ebből könnyen lehetett volna Ferrari első sor, de Vettel végül pályára sem tudott hajtani a Q3-ban.

A top10: Leclerc, Hamilton, Verstappen, Bottas, Magnussen, Norris, Räikkönen, Giovinazzi, Gasly, Vettel.

AusQuali