Iskolaigazgató lesz Miskolcon az ellenzék jelöltje

Iskolaigazgató lesz Miskolcon az ellenzék jelöltje

Veres Pál, a miskolci Földes Gimnázium igazgatója lesz az ellenzék polgármesterjelöltje a borsodi megyeszékhelyen – derül ki a Borsod24 interjújából. A tanárember független civilként, Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület színeiben indul a városvezetői posztért a fideszes Kriza Ákos ellenében.

Az ellenzéki jelölt az interjúban leszögezte:

nem a pártoknak szeretnénk megfelelni, hanem a város közösségének. A barátaimat sem a pártszimpátiájuk alapján válogatom. Úgy látom, sok értékes ember van a legkülönbözőbb politikai pártok szimpatizánsai között.

Hozzátette, azt képviseli, hogy

a városnak nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége. A városnak az tenne igazán jót, ha a közéletben, a közgyűlésben olyan várospolitikát csinálnának, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól.

Beállítottságáról így vall:

Miskolci vagyok, borsodi, magyar és európai. Minden egyéb csak zavaró címke számomra. Egyébként konzervatív, vallásos nevelésben részesültem, családomban a hagyományos emberi értékek, a nyitottság, a mások elfogadása, a becsület, a tudás és a munka tisztelete voltak a meghatározók.

A helyi ügyekkel kapcsolatban Veres a portálnak azt nyilatkozta: meg kell őrizni a természeti értékeket, a fiatalok számára vonzóvá kell tenni Miskolcot, hogy ott akarjanak letelepedni, a városnak pedig átlátható működést kell biztosítani.

A jelölt úgy látja,

a jelenlegi, fideszes városvezetés érdekérvényesítő képessége gyenge,

de el kell érni hogy a befektetni szándékozók Miskolcot a lehetőségek városának lássák.

Veres Pál bemutatkozó videóját ma tette közzé: