A NER beszippantja a Haladást is, Mészáros Lőrinc veje a megmentő

A NER beszippantja a Haladást is, Mészáros Lőrinc veje a megmentő

Több cikkben is beszámoltunk róla, hogy az NB1-ből kiesett Haladás komoly anyagi válságba került a szezon második felében, többek között az új stadion üzemeltetésének köszönhetően. Június 19-én még arról írtunk, hogy nincs előrelépés a csapat megmentésének ügyében, miután az önkormányzat komoly feltételekhez kötötte a segítséget.

Az NSO-n olvasható a klub közleménye, mely szerint a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége hétfőn úgy döntött, felhatalmazza az egyesület társadalmi elnökét, Homlok Zsoltot, aki Mészáros Lőrinc veje, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a klubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a Haladás Kft.-ben meglévő tulajdonrésze átvételéről.

Az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás, a tulajdonosoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a klub gazdasági helyzete stabilizálódjon.

A közlemény szerint az önkormányzat erősebb szerepvállalása így is elengedhetetlen:

"(...)Ennek zálogát a szándéknyilatkozat Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mint tulajdonosnak aktívabb és nagyobb mértékű szerepvállalásában fogalmazza meg. Mint a dokumentum fogalmaz: „Felek … elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata … az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-2022. években nyújtandó … támogatásba történő beszámításától eltekint;  és … a 150 millió forint támogatást feltétel nélkül biztosítja és átutalja, egyúttal a közeljövőben áttekinti a 2020-2021-2022. években nyújtandó további támogatások lehetőségét; és – lehetőségeihez mérten – magas színvonalon támogatja a városi labdarúgást.”