"Horrorisztikus" volt végigolvasni a túlélők vallomását

"Horrorisztikus" volt végigolvasni a túlélők vallomását

Kihallgatta a rendőrség a dunai hajóbaleset hét dél-koreai túlélőjét. Az Indexnek a tragédiában elhunyt magyar hajóskapitány családját képviselő ügyvéd beszélt arról, hogy mi volt a jegyzőkönyvekben. Gulyás Krisztián szerint horrorisztikus volt végigolvasni a dokumentumokat, a kihallgatásokat többször is félbe kellett szakítani, mert a túlélőket annyira megviselték a kérdések.

Részletesen beszéltek az ütközés előtti pillanatokról 

Az ügyvéd elmondása szerint volt olyan tanú, aki arról beszélt, hogy az ütközés előtt a Viking Sigyn utasaival még a szemkontaktusa is megvolt. Ezután két nagy lökést érzett, de a második már teljesen befordította a kishajót a vízbe.

Volt, aki már csak azt érezte, hogy a süllyedő hajó leszívja a víz alá, amikor a felszínre tudott jutni, akkor pedig felbukkanó és elmerülő fejeket látott.

Az Indexnek a másik magyar áldozat családját képviselő ügyvéd azt mondta: az elsődleges szakvélemény alapján nemcsak az utasok vehették észre, hogy a szállodahajó veszélyesen közel megy hozzájuk. 21 óra 4 perckor a Viking radarján feltűnt a Hableány hívókódja, vagyis a szállodahajó kapitányának biztosan látnia kellett az előtte haladó városnéző hajót.

Vallomást tett a Viking Sigyn ukrán kapitánya | Alfahír

Cáfolja a BRFK a kormányközeli Magyar Nemzet azon értesüléseit, hogy cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak a május 29-én történt Dunai hajóbaleset ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szállodahajó kapitányát egy bűncselekmény miatt hallgatta ki gyanúsítottként, akivel halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése vétség megalapozott gyanúját közölte.

A Hableány nevű városnéző hajó május 29-én nem sokkal este 9 óra után süllyedt el, miután a jóval nagyobb Viking Sigyn maga alá gyűrte. A 33 dél-koreai turista és a két fős magyar személyzet közül csak heten élték túl az ütközést.