További kétmilliárdot adott a kormány Németh Szilárd birkózó alapítványának

Németh Szilárd

Nemcsak stadionok épülnek közpénzből. Az ország rezsibiztosa most már nyugodtan rotyogtathatja a hétvégi bográcsos körömpörköltjét, hiszen a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent, és így már biztosra vehető, hogy a költségvetésből újabb kétmilliárd forint támogatás jut a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 2019-es fejlesztési céljaira.

Ez pedig nem más, mint Németh Szilárd saját kis alapítványa, amit még 2017-ben jegyeztek be annak csepeli címére, hogy aztán rögtön jusson is neki kétmilliárd forintnyi támogatás egy birkózócsarnok megépítésére.

A kormányhatározatot a 444 szúrta ki, és a lap emlékeztet, hogy a háromszintes csarnok mellé egy 130 fős kollégium építését is tervezték, így lesz helye a most kapott támogatásnak, aminek egyébként feltétele, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve azt főcélként sporttevékenység végzésére kell hasznosítania.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 13. | 16:16
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.
"A tétlenségért talán még nagyobb árat kell majd fizetnünk."