Gyurcsányék meggondolták magukat, mégis részt vesznek a szegedi ellenzéki összefogásban

Botka Gyurcsány

A Demokratikus Koalíció egy nappal azután, hogy az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik bejelentette, hogy az Összefogás Szegedért Egyesület zászlaja alatt közös jelölteket állítanak az őszi önkormányzati választásokon, úgy döntött mégis csatlakozik a társasághoz.

Pénteken a szocialisták Csongrád megyei elnöke még arról nyilatkozott, hogy az európai parlamenti választások után a Demokratikus Koalícióval is megállapodást kötöttek, amit végül Gyurcsányék rúgtak fel, de ők továbbra is várják a DK-t az összefogásba.

A 168 óra értesülései szerint a konfliktus oka az lehetett, hogy Botka László négy egyéni körzetben való indulást ajánlott a DK-nak, de a párt ezzel nem volt megelégedve. Szombati közleményük szerint az elmúlt napokban még folytak az egyeztetések Gyurcsány és Botka között és a mindkét fél által elfogadott megállapodás alapján a Demokratikus Koalíció támogatja Botka László polgármester újraválasztását és részt vesznek a közös ellenzéki listán és egyéni jelöltek indításában is. „A kölcsönös kompromisszumot a felek elfogadták, a vita lezárult. Valamennyi résztvevő a Fidesz legyőzését tekinti feladatának.”

A DK nem fog össze az ellenzéki pártokkal Szegeden | Alfahír

Közösen indul az ellenzéki pártok többsége - az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és Jobbik -, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokon a Tisza-parti városban, a Demokratikus Koalíció nem vesz részt az összefogásban - jelentette be a szocialista párt Csongrád megyei elnöke pénteken.