Ilyen brutális kivégzést még nem láttunk a UFC-ben

Ilyen brutális kivégzést még nem láttunk a UFC-ben

Magyar idő szerint ma hajnalban zajlott a UFC 239-es számú gálája Las Vegasban, ahol rendkívül erős felhozatalt kaptak a rajongók, hogy mást ne említsünk, kapásból két címmeccs is volt a kártyán: a champ champ Amanda Nunes a harmatsúlyú övet tette kockára Holly Holm ellen, míg Jon Jones ezúttal Thiago Santosszal került szembe, de a legnagyobb szenzációt nem ezek az összecsapások hozták.

A címmeccsek előtt a lengyel Jan Blachowicz kiütötte az amerikai Luke Rockholdot:

Ami viszont ezután jött, az abszolút történelmi volt, hivatalosan is. A második UFC-meccsét teljesítő, az elsőt véleményesen nyerő, előtte viszont a ONE szervezetnél verhetetlen Ben Askren ellenfele Jorge Masvidal volt.

Askren csípős trash talkot tolt a meccs előtt, ami Masvidalt alaposan felbosszanthatta, ugyanis a UFC történetének leggyorsabb befejezését sikerült hoznia, mikor a gongszó után közvetlenül egy térdessel azonnal kivégezte Askrent, a merev bunyósra még tett két ütést, de ezt tudjuk be annak, hogy a bírónak egyszerűen ideje sem volt odaérni egy ilyen kezdet után.

Askrennek kellett néhány perc, mire össze tudták kaparni a padlóról.

Ezután következett az első címmeccs, Amanda Nunes, akit jelenleg a világ legjobb női ketrecharcosának tartanak, védhette meg övét Holly Holm ellen, a jelenlegi harmat (és pehelysúlyú) bajnok csapott össze a harmatsúly korábbi legjobbjával.

Óvatosan kezdtek, de ez sem ment tovább egy menetnél: nagyjából 50 másodperccel a gong előtt Nunes fejrúgással leültette Holmot, néhány csapást mért rá a földön és meg is volt a címvédés.

Ezekhez képest a Jon Jones vs Thiago Santos kevésbé volt erős, Jones nem pontosan tudjuk, hogy mire gondolt, de a harmadik menetet leszámítva gyakorlatilag takarékon hozta a meccset. Sok volt a rúgás, Santos jobb térde meg is sérült az első menetben, ezután Jones többször kifejezetten erre támadt.

Santos térde a végére szinte teljesen elfogyott, de a brazil katona nem adta fel, óriási szívvel harcolt végig a veretlen (oké, egyszer leléptették, de valójában azt is megnyerte) félnehézsúlyú bajnok ellen.

A mondás viszont ezúttal is élt: nagyon meg kell verned a címvédőt ahhoz, hogy elvegyék tőle az övet, Jones megosztott pontozással nyert, de a Vegas-i közönség egyértelműen hangot adott annak, hogy nem ezt várták minden idők egyik legjobbjától.