Bernie Ecclestone: Putyinnak kéne irányítania Európát

Bernie Ecclestone: Putyinnak kéne irányítania Európát

A Forma-1 egykori irányítója, Bernie Ecclestone régóta kiváló véleménnyel Vlagyimir Putyinról. Most a The Times-nak adott interjújában méltatta az orosz államfőt. 

Mint ismert, Ecclestone a Forma-1 egykori irányítójaként hozta még tető alá 2014-ben az orosz nagydíjat. Mostani interjújában az üzletember kitért a politikára is. 

“Ha bárkinek lenne egy gépfegyvere, és le akarná lőni Putyint, elé állnék, egyszerűen csak azért, mert ő egy jó fickó. Soha nem csinált olyat, ami ne lenne jó az embereknek.”

Majd rákérdeztek Ecclestonenál arra, hogy mit gondol akkor a Salisburyban elkövetett mérgezésekről, amelyre úgy reagált, hogy

“Putyin nem tenne ilyet. Túl elfoglalt ahhoz, hogy ilyesmiken aggódjon. Ez az egész csak mese.” 

Majd mindezek után kifejtette Ecclestone azon nézetét, amely szerint az oroszoknak további térnyerésre volna szüksége Európában.

“Örülnék neki, ha ő irányítaná (mármint Putyin - szerk.) Európát. Úgysincs épp senki, így rosszabb már amúgy sem lehet. Azt tesz, amit mond is, hogy tenni fog. Nem vagyok támogatója a demokráciának, diktatúra kell. Diktátorként megmondhatod, hogy ezt fogom tenni. A demokráciákban lehűtenek.” 

Bernie Ecclestone 70-es évek végétől 2017-ig irányította az F1-et, mígnem az új tulajdonos, a Liberty Media eltávolította a pozíciójából.