Tarlós szerint nem a fővárosról szól Karácsony Gergely kampánya

Tarlos István és Karácsony Gergely

Karácsony Gergely kampánya nem a fővárosról szól, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a választási folyamatban engedelmes végrehajtója Gyurcsány Ferencnek - nyilatkozta Tarlós István a közmédiának.

A főpolgármester szerint egyértelműen arra igyekeznek terelni az ellenzéki főpolgármesteri kampányban a kommunikációt, hogy ne a főváros ügyeiről legyen szó, hanem egy másik, országos politikai érdekérvényesítés előkészítéséről.

Tarlós István úgy fogalmazott, hogy ez még csak nem is az ellenzéki előválasztást megnyerő Karácsony Gergely érdeke, hanem

"nagy valószínűség szerint inkább a Gyurcsány-Apró família érdeke, amiben Karácsony csak egy engedelmes eszköz".

Tarlós István különösnek nevezte, hogy az ellenzéki oldalról azzal vádolják, hogy ő egy helytartó, végrehajtó ember, miközben több mint 25 évig le se tudta magáról vakarni az önjáró jelzőt. Főpolgármesterként súlyos konfliktusokban számos miniszterrel megküzdött az együttműködésért, Karácsony Gergely viszont

láthatólag feudális, odaadó magatartást tanúsít Gyurcsány Ferenc irányába, tehát ő egy engedelmes végrehajtó ember a kampányban

- fogalmazott Tarlós István.

Elmondta, Karácsony Gergely alig beszél a város ügyeiről, kerületét, Zuglót nyilvánvalóan nem tudja vezetni, a polgármesteri teljesítményére vonatkozó kérdéseket egyetemlegesen karaktergyilkosságnak nevezi.

Karácsony nem is nagyon ismeri Budapest problémáit és lehetőségeit, nem jár a Fővárosi Közgyűlés és a bizottságainak ülésére

- tette hozzá.

Tarlós István szerint Karácsony előreláthatóan teljesíthetetlen, jogszabályba ütköző ígéreteket tesz olyan témákban, amelyekben a főpolgármesternek nincs kompetenciája és mozgástere. Példaként említette az oktatásügyet, a kórházakat és adó jogszabályokat, amelyek országos kérdések.

Tarlós István szerint ezt az ígéretözönt

"nyugodtan nevezhetjük az ostobaságok katalógusának".

Közölte, elvileg nem zárkózik el egy vitától Karácsony Gergellyel. Ha lesz értelme vitának, az csak olyan lehet, hogy a két résztvevő előre meg nem beszélt témákról kérdezi egymást, mert egy ilyen vitából lehet a felkészültségre következtetni.

Amit Karácsony Gergelyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték

- mondta Tarlós István.

Kiemelte, kampányának középpontjába azt állítja, hogy a fővárost nyugodt állapotban akarja tartani, meg akarja védeni és a teljesítményekről akar beszélni: mi készült el Budapesten, mit teljesített főpolgármesterként, mi az, amire kilátás van? Azt is meg akarja nézni, mi történt Zuglóban, miért kezdeményeztek a kerületben fizetésképtelenségi eljárást, mi van a parkolási "piszkos alkuval", miért nem adják ki a hónapok óta a gazdálkodásra vonatkozó adatokat?

"Az én hozzáállásom az, hogy vagy én vezetem ezt a várost, vagy nem. A Fidesszel és a miniszterelnökkel néhány nagyon fontos alapérték összeköti, de számos kérdésben nem feltétlenül értenek egyet"

- állította Tarlós.

Tarlós István hozáttette, hogy nem hiszi, hogy bármilyen ellenzéki, különösen egy olyan típusú személyiség, mint Karácsony Gergely ugyanannyit, esetleg többet el tudott volna, vagy tudna érni a fővárosnak, mint amennyit neki sikerült főpolgármesterként.