Tettestársa lehetett a hatéves szekszárdi kislány gyilkosának

Tettestársa lehetett a hatéves szekszárdi kislány gyilkosának

Fordulat következett be a hatéves szekszárdi kislány, Leonetta gyilkossági ügyében. A legújabb információk szerint a lány megölésével gyanúsított K. Dániel lehet, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt – írja a Blikk.

A fiú korábbi állításával ellentétben, tagadja, hogy ő követte volna el a gyilkosságot és vallomása szerint egy harmadik személy is velük volt a kislány halálának pillanatában.

A rendőrség nem zárja ki, hogy a fiú igazat mond és más is részt vehetett a bűncselekmény elkövetésében, mivel a kődarabon, amivel a kislányt ütlegelték egy, eddig nem azonosított DNS-t is találtak.

A fiú által megnevezett, a közelben élő személyt a rendőrség korábban tanúként hallgatta ki az ügyben, aki ekkor felajánlotta, hogy vegyenek tőle DNS-mintát, a hatóságok azonban ezt nem tartották szükségesnek.

A vádirat elkészült, úgy, hogy ezt a plusz-DNS-t nem vizsgálták. Éppen ezért mindenképpen indítványozom a további nyomozást erre vonatkozóan

- fogalmazott dr. Székely Gábor, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület vezető ügyvédje.

Leonetta holttestére lemeztelenítve találtak rá a Séd-patak medrében március 10-én. A kislány koponyája teljesen szétroncsolódott a gyilkostól elszenvedett ütések következtében, a kirendelt orvos szakértő véleménye szerint azonban halálát végül vízbe fúlás okozta.

Az elkövetőt még aznap őrizetbe vette a rendőrség és kiderült, hogy a tinédzser a kislány unokatestvére volt, aki éveket töltött a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén, ahonnan nevelője szerint nem lett volna szabad kiengedni.

Nevelője nem engedte volna ki az intézetből a szekszárdi kislány gyilkosát | Alfahír

Az egész országot megdöbbentette az a hétvégi gyilkosság, ahol egy hatéves kislányt eltűnése után a Séd patak medrében találtak meg. A koponyája teljesen szétroncsolódott a gyilkostól elszenvedett ütések következtében, aki állítólag a történtek után saját életének is megpróbált véget vetni.Az elkövetőt még aznap őrizetbe vette a rendőrség és kiderült, hogy a tinédzser a kislány unokatestvére volt, aki éveket töltött a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén.