Salvini tanácsadója szerint ők nem fogadtak el orosz pénzeket

Gianluca Savoini
Gianluca Savoini

Elég érdekes érveléssel állt elő a Il Foglio számára Gianluca Savoini, Matteo Salvini Liga-vezér tanácsadója, aki a nemrég kirobbant, feltételezett tiltott pártfinanszírozási botrány központi figurája.

Az olasz politikai szereplő ugyanis a következőket mondta a hangfelvételen rögzített találkozóról és az orosz üzletemberekről:

"Soha senki nem fogadott el tőlük egy fillért sem."

Azt ugyan elismerte, hogy a moszkvai Metropol Hotelben tartózkodott, amikor a felvétel készült, ám a Buzzfeed News által leközölt rögzített szöveget és annak leiratát csupán "blablának" minősítette.

Salvini egyik legfőbb bizalmasa és szövetségese, egykori szóvivője az Il Fogliónak azt mondta, hogy egy szó sem igaz az amerikai portál állításaiból, a Ligától pedig soha, senki sem fogadott el orosz pénzeket.

A hírhedten jó orosz kapcsolatokkal rendelkező, jelenleg a Lombardia-Oroszország Kulturális Szervezet elnöki posztját is betöltő Savoini érvelése szerint aznap - egy előző konferencia miatt - tele volt vállalkozókkal a szálloda, rengeteg ember volt ott. Ezzel feltételezhetően arra utalt, hogy a felvételen bárkinek a hangja szerepelhet.

A hanganyag tartalmáról bővebben itt számoltunk be:

Orbán neve is elhangzik a titkos hangfelvételen: több tízmillió dollárral tömhették ki az oroszok Salvini pártját

Úgy tűnik, Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár után újabb populista nagyágyúra sújthat le a botránykalapács: titkos hangfelvétel került ugyanis elő Matteo Salvini pártjával, a Ligával kapcsolatban, mely felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss