Egy német vállalkozó szerint ma Magyarországról lehet kihívni az Európán kívüli, olcsó munkabért kínáló országokat

OBO Bettermann

Ulrich Bettermann, a magyarországi vállalattal is rendelkező villamossági területen tevékenykedő OBO Bettermann cég tulajdonosa az egekig magasztalta Orbán Viktort a Die Welt neokonzervatív berlini lapnak írt véleménycikkében.

A cikkben, amit az Azonnali szemlézett a vállalkozó elmeséli, hogy Magyarországhoz való szorosabb kötődése akkor alakult ki, amikor fiát harminc évvel ezelőtt a Pető Intézetben kezelték. Fia végül Magyarországon is maradt, megtanult magyarul, Orbán szerint legalább olyan jól beszéli a nyelvet, mint ő maga.

A férfi elmondása szerint személyes barátságban van a magyar miniszterelnökkel, aki 2017-ben maga adta át az OBO Bettermann Bugyin telepített gyárát.

A vállalkozó úgy látja, Orbán vezetése alatt Magyarországot „a politikai stabilitás, a kiegyensúlyozott költségvetési politika és az egyszerű adórendszer jellemzi”, valamint az is tetszik neki, hogy a magyar kormány „hatékonyan támogatja a családokat a tervezettséget nélkülöző bevándorlás helyett”.

A vállalkozónak a nagy dicsérgetések közepette sikerült beáraznia is hazánkat, azt mondta, hogy

„ma Magyarországról lehet kihívni az Európán kívüli, olcsó munkabért kínáló országokat.”

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.