Bamba utasok között a földön húztak végig egy részeg utast a metró biztonsági őrei

Részeg férfi a 3-as metrón
444.hu

Egy részeg utas elvesztette eszméletét a hármas metrón még kedden, majd a 444.hu lehozott egy videót arról, ahogy a nagydarab férfit két biztonsági őr úgy húzza végig a földön, mintegy zsákot.

A BKV a lapnak elküldött közleményéből az nem derült ki, hogy egészségügyi problémája volt-e az utasnak, vagy tényleg ájulásig itta magát, e kommunikációs malőrből pedig rögtön jött is a népítélet arról, hogy mégis, hogyan lehet így bánni egy ájult utassal.

Aztán újabb közlemény jött, amiből kiderült, hogy az egyébként több ezer utast szállító kötöttpályás vonal teljes leállása nem egy egészségügyi vészhelyzet, hanem egy felelőtlen részeg miatt történt.

Persze, adódik a felvetés, hogy akkor sem kell a földön végig húzni egy embert, lehetett volna ezt szakszerűbben, szebben is csinálni, de talán a felvételnek van egy annál is nagyobb tanulsága, mint hogy két biztonsági őr miért nem bírt normálisan felállítani és átfogni egy 100+ kilós, ájult embert:

az, hogy az utasok milyen lelki nyugalommal nézik végig a szerencsétlenkedést ahelyett, hogy segítettek volna megemelni őt.

Ez, az egész társadalmunkat átszövő kisemberi gyengeség, a passzív sorból való felállástól való kényszeres rettegés, rövidítve életképtelenség sokkal elszomorítóbb mint az, hogy két szekus hogyan próbál a lehető leggyorsabban levinni egy ájult részeget a metróról, hogy ne bénuljon meg a város.

A férfi később magához tért, és bevitték a mentők.