Gyilkos vihar csapott le Görögországra

Halkidiki
Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt

- közölte az ERT görög közszolgálati rádió.

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található - turisták körében közkedvelt - Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották.

Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában. Egy román nőt pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben. A hatodik halálos áldozatról egyelőre nem tudni részleteket.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer - főleg kelet-európai államokból érkezett - turista üdül.

Brutális jégeső zúdult egy olasz városra | Alfahír

A klímaváltozás következménye nem csak az átlaghőmérséklet szisztematikus emelkedése és a jégsapkák olvadása, hanem az egyre gyakrabban, váratlanul lecsapó brutális viharok. Az áldozat ezúttal Pescara volt, ahol még narancsnyi jégdarabok is érkeztek az égből, a jelentős anyagi kár mellett minimum húsz ember megsérült, sőt, néhány műtétet el kellett halasztani, mert a kórházba jelentős mennyiségű víz tört be.

(MTI)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss