A német elhárítás szerint az Identitárius Mozgalom szélsőjobboldali szervezet

Az Identitárius Mozgalom szélsőjobboldali szervezet, és így a hírszerzés rendelkezésére álló összes eszköz felhasználható a szervezet németországi tagjainak megfigyelésére - döntött egyéves vizsgálat eredményeként csütörtökön a német belső elhárítás, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV).

A német elhárítás azt állapította meg, hogy az Identitárius Mozgalom törekvései arra irányulnak, hogy a nem európai származású embereket megfosszák a demokratikus társadalmi részvétel lehetőségétől, és diszkriminálják őket, amivel megsértik emberi méltóságukat. A BfV úgy véli, hogy a mozgalom soha nem lesz képes vele közös kultúra részeként elismerni olyan embereket, akik etnikailag eltérnek tagjaitól, és ez összeegyeztethetetlen a Német Szövetségi Köztársaság alaptörvényével.

(MTI)

„A Fidesz magára hagyta a mi generációnkat" - mondja a magyar Identitás Generáció vezetője | Alfahír

Magyarországon többnyire ismeretlen, hogy mit is képviselnek az identitáriusok. Legerősebben Franciaországban, Németországban és Ausztriában vannak jelen. Az osztrák identitáriusok legutóbb azzal kerültek a figyelem középpontjába, hogy egyik vezetőjükről kiderült, az új-zélandi terrorakciót elkövető christchurchi mészáros pénzzel támogatta őt. A merénylőről azt is tudni lehet, hogy európai körútja során Magyarországon is átutazott tavaly novemberben.