Hamilton hazai pályán szenvedett vereséget Bottastól

Hamilton hazai pályán szenvedett vereséget Bottastól

A Brit Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában a Ferrari nagyon erősnek tűnt a közepes keverékeken, Leclerc simán tartotta a tempót a lágyakon autózó Hamiltonnal is, az első kettő helyen ők jutottak tovább. A kiesők: Magnussen, Kvyat, Stroll, Russell, Kubica.

A Q2-ben komoly matek ment a csapatoknál a gumikkal, egészen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy az élcsapatok hat autója közül öt a közepeseken jut tovább, az idejük meg is volt hozzá, de a legvégén Hamilton kivételével mindegyikük lágyra váltott, ez a döntés már a futamstratégiának szólt, ha javítottak is az addigi legjobbjukon, akkor lágyon kell startolniuk holnap. A Q2 kiesői: Giovinazzi, Räikkönen, Sainz, Grosjean, Pérez.

A mindent eldöntő szakasz első lövésénél Hamilton hibázott a körén, Bottas gyorsabb volt nála. Hamilton a második körén javított, de hat ezreddel így is elmaradt Bottas első idejétől, aki másodikra nem tudott jobb időt hozni. Leclerc a végén még veszélyt jelentett a Mercedesekre, az első szektora lila volt a monacóinak, végül a harmadik helyre futott be, Vettel viszont csak a hatodik pozícióból indulhat.

Silverstone