Útban voltak, lesöpörte a harmadikról a molnárfecske fiókákat egy redőnyszerelő

Túlélő molnárfecskék
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Elpusztult hat molnárfecske fióka Túrkevén, miután egy redőnyöket szerelő férfi lényegében ledobta őket a harmadik emeletről. A rendőrség közleménye szerint az ügy vizsgálatát befejezték, innentől az ügyészség dönt a kegyetlen férfi sorsáról.

A hatósági beszámoló szerint egy túrkevei kerékpáros vette észre még június 29-én délután az útra hullott madárfiókákat, akik közül hat már akkor elpusztult.

Túlélő molnárfecskék
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A Mezőtúri Rendőrkapitányság egy feljelentést követően természetkárosítás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben, majd kiderült az is, hogy egy debreceni férfi megalapozottan gyanúsítható az értelmetlen, de annál betegebb bűncselekmény elkövetésével.

Az 56 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, és elmondta, hogy aznap délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakira és teraszajtójára. Munka közben a redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette,

abból a molnárfecske fiókák kiestek, amelyeket egyszerűen lesöpört az erkélyről.

Az esetről a Hortobágyi Nemzeti Park már pár nappal ezelőtt beszámolt, ebből kiderült az is, hogy összesen 12 molnárfecske fiókát dobáltak szét Túrkeve főterén, hat elpusztult, a fenti lakás homlokzatán pedig látni lehetett, hogy több fészket, legalább hármat levertek. A Természetvédelmi Őrszolgálat az eset miatt állatkínzás és természetkárosítás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

A hat élő fiókát a Természetvédelmi Őrszolgálat vette gondozásba, néhány napos táplálás és megfigyelés után pedig a közelben olyan molnárfecske fészkekbe adoptálta őket, ahol hasonló korú fiókák voltak.

Túlélő molnárfecskék
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Mellékesen, bár ez a legkevesebb, de a molnárfecske hazánkban természetvédelmi oltalom alatt álló védett faj, egyetlen egyed természetvédelmi értéke 50 ezer forint, így az állatkínzó szerelőnek a várható büntetése mellett legalább 300 ezer forintot fizetnie is kell majd.

sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss