"Hülyeséget csinált a fiam" - beteg volt a machetével rendőrökre támadó férfi

Rendőrség
Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Vasárnap bozótvágó késsel támadt egy férfi a kiérkező rendőrökre Abdán. Miután az egyik egyenruhást a fején megvágta, a másik több lövéssel halálosan megsebesítette. Az Index azt írja, a férfi skizofrén és depressziós volt, és a kirohanása annak lehetett köszönhető, hogy nem szedte a gyógyszereit.

Mint mi is megírtuk, az abdai házba először a mentőket hívták ki, ahol egy zavart férfi és édesanyja éltek. Miután a mentők nem érezték magukat biztonságban, rendőrt hívtak, ekkor történt a támadás.

Az Index azt írja, a lelőtt férfi édesapja szerint fia nem szedte a gyógyszereit, szomszédja szerint pedig a rendőr több ember életét is megmentette.

Hülyeséget csinált a fiam. Ezt kellett tennie a rendőrnek

- idézik az édesapát, aki elárulta, hogy fiát már többször is a pszichiátrián kezelték skizofréniával és depresszióval. A baj az volt, hogy a férfi nem ismerte be a betegségét, és nem szedte a gyógyszereit, ennek lehetett a következménye a vasárnapi kirohanása is – gondolják.

Mint elmondta, korábban is volt már olyan, hogy összetörte a telefonját vagy betörte az ablakot.

"A szomszéddal beszélgettünk a kertben, amikor jött a mentőautó. Nem telt el húsz perc, és megérkeztek a rendőrök is, az egyik mentős figyelmeztette őket, hogy macséta van a házban lévő férfinál.”

- idézik az egyik szomszédot, aki így emlékszik:

„Sikoltozás hallatszott és három pukkanás, majd szaladt ki az egyik rendőr, dőlt a fejéből a vér.” (…) "Ha kijött volna a férfi, megöli a mentősöket. A rendőr több ember életét is megmentette azzal, hogy lelőtte"

A szomszéd hozzátette, régóta látta a férfin, hogy nem százas, mert noha nem voltak rosszban, hiába köszönt neki, nem válaszolt. A család másfél éve költözött az utcába.

A Zsaruellátó Facebook-oldal közben azt írta, hogy a megsérült rendőr fejét több öltéssel varrták össze, majd hazaengedték a kórházból.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, büntetőeljárásban indult nyomozás. Megvizsgálják azt is, hogy a rendőr jogszerűen használta-e szolgálati fegyverét, bár az kérdés sem lehet, hogy életveszélyben voltak intézkedés közben.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.