Ismét félpályás útzárral tiltakozott a Vasas Szakszervezet a Suzukinál

suzuki

Hétfőn ismét félpályás útlezárással tiltakozott a Vasas Szakszervezet a Suzuki gyárnál, mert annak vezetése továbbra sem hajlandó elismerni a nála megalakult szakszervezeti alapszervezet létezését – számolt be a 24.hu.

A szakszervezet szerint a gyár csak az időt húzza, a Suzuki állásfoglalása szerint azonban a szakszervezettel kapcsolatban továbbra is az kérésük,

„hogy hangulatkeltés helyett inkább teljesítsék az együttműködés rájuk eső részét, mely számukra könnyen elérhető dokumentumok beadásával kezdődik.”

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke azt állítja nem kötelesek kiadni, hogy kik alapították a különböző helyeken lévő alapszervezeteket, csak az alapszabályzatot, ami elérhető az interneten, de külön elküldték a Suzukinak is.

A szakszervezet felajánlotta, menjenek el együtt közjegyzőhöz, akinek a Vasas megmutatja az alapszervezeti tagok névsorát, csatolva mellé a tagdíjfizetési listát, a közjegyző pedig a gyár létszámlistájában ellenőrizheti, valóban megvan-e a minimum 10 tagdíjfizető tag. Vagyis bizonyíthatják, hogy létezik az alapszervezet. A Suzuki ezt nem fogadta el.

A gyárban már volt rá példa, hogy azért bocsátottak el valakit, mert részt vállalt a szakszervezet létrehozásában, így a legtöbb tag maga fizeti a tagdíjat, hogy ne fedjék fel kilétüket, így elkerülve az esetleges retorziót.

László Zoltán leszögezte, nem hagyják abba, addig nyomják a Suzukit, amíg el nem indul velük az érdemi párbeszéd. Nem a félpályás útzár az egyetlen eszköz, mindent be fognak vetni, a bíróságot is, és ha kell nemzetközi fórumokhoz fordulnak, egészen addig, amíg a gyár el nem ismeri a szakszervezet létrejöttét, és nem ül le tárgyalni velük.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

Naivitás azt gondolni, hogy egy stabil gazdasági helyzetben, amelyben a német vállalati érdekek érvényesülni tudnak, a mindenkori német kormány nem reálpolitikai megfontolásokat fog szem előtt tartani. Vélemény.