Politikai múlt nélküli gazdasági szakember lehet a következő ukrán miniszterelnök

""
Volodimir Zelenszkij az urna előtt
Facebook/Володимир Зеленський

Egy gazdasági szakembert látna szívesen a miniszterelnöki poszton Volodimir Zelenszkij. Az ukrán államfő erről azután beszélt Kijevben, hogy leadta voksát az előre hozott parlamenti választáson.

Zelenszkij, az egykori színész egy olyan személyt szeretne kormányfőnek, akinek nincs politikai múltja, nem volt sem kormányfő, sem házelnök, sem parlamenti frakció vezetője. Annyit elárult, hogy már folytat konzultációkat a leendő miniszterelnök személyéről, de részletekbe nem bocsátokozott.

A választás egyértelmű esélyese a jelenlegi államfő Volodimir Zelenszkij pártja. A felmérések szerint csak az a kérdés, hogy az abszolút többséget meg tudja-e szerezni az ukrán parlamentben.

Nincs rendbontás a szavazókörökben

A szavazás egyébként rendben zajlik az MTI tudósítása alapján, a részvételi arány délután négyre meghaladta a 36%-ot. A megyék közül Kárpátalján a második legalacsonyabb a részvétel, az eddig beérkezett adatok szerint 28,4 százalékos. A szavazóhelyiségeket este nyolc órakor zárják.

A választás napjára, vasárnapra virradóra újabb tűzszünet lépett életbe a fegyveres konfliktus sújtotta Donyec-medencében. Az ukrán Egyesített Erők Parancsnokságának közleménye szerint azonban reggel ellenséges diverziós csoport által elhelyezett ismeretlen robbanószerkezet detonációja következtében két ukrán katona meghalt, kettő pedig megsebesült a Luhanszktól északra fekvő Scsasztya településnél.
 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

sss
2020. január 24. | 09:11
Jogerősen elítélték Szécsény polgármesterét.
1