Nem talált helyi csicskásokat a Fidesz, de így is visszadobták a két budaörsi iskolaigazgató pályázatát

Nem talált helyi csicskásokat a Fidesz, de így is visszadobták a két budaörsi iskolaigazgató pályázatát

Visszadobta két budaörsi iskolaigazgató pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja a 444.hu Wittinghoff Tamás polgármester Facebook-oldalára hivatkozva. Az Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola vezetői ötéves megbizatásuk lejárta miatt adtak be új pályázatot. Egyedül indultak a posztért, de a tárca így sem találta megfelelőnek a két igazgatót. Pedig a polgármester szerint

"a tantestület, a szülők és a képviselő-testület támogatását" is maguk mögött tudják.

A kommunista eljárásrendbe viszont egy apró hiba csúszott, mert a posztra nem találtak az állampárthoz hűséges, szolgalelkű mamelukokat - ahogy egyébként az ilyen esetekben ez lenni szokott.

Bevett gyakorlat: újabb sikeres iskolaigazgatót cserélt fideszes pártkáderre az EMMI | Alfahír

A 24.hu beszámolója szerint a mandátuma lejártával leköszönő Rózsavölgyi Gábort annak ellenére nem jelölte újra az intézmény élére a tankerület és a minisztérium, hogypályázatát a szülők, a tanárok és a diákönkormányzat is támogatta, 32 éve tanít az iskolában, ebből 16 évet igazgatóként vitt végig.

A minisztérium részben a tiltakozás, részben pedig a káderhiány hatására kénytelen volt meghosszabbítani a két, helyi szinten elismert vezető megbizatását egy-egy évvel.

A polgármester szerint a város hiába áldozott korábban sok pénzt a két intézményre, mert miután a kormány elvette tőlük az iskolákat, a kinevezésekbe sem szólhatnak bele,

„a kormányzatnak pedig láthatóan nem számít sem a budaörsi szülők, sem a tanárok, sem pedig a város választott képviselőinek a véleménye.”