Kiderült, hogy miért fotózkodott Orbán Viktor a maffiaváddal meggyanúsított férfival

Simonka György
Simonka György és Orbán Viktor

Dömötör Csaba propagandaállamtitkár osztotta ezt meg Vadai Ágnessel. A DK-s politikus arra volt kíváncsi, hogy a miniszterelnök miért tartotta fontosnak a hivatalában fogadni Simonka Györgyöt.

Megszavazta a parlament: Simonka György megúszhatja a maffiavádat | Alfahír

Néhány nappal ezelőtt kérdeztük, hogy vajon melyik országgyűlési képviselő fog előbb bíróság elé kerülni, az LMP-s Demeter Márta vagy a fideszes Simonka György. Nos, egyelőre nincs győztese a mentelmi joguktól megfosztott politikusok versenyének, azonban a kormánypárti politikus helyzete javulni látszik.

A fideszes politikust ugyanis egyebek mellett két rendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással; két rendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel; két rendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel vádolják.

2018. október 29-én pedig a mentelmi jogát is felfüggesztették (bár azt nem mernénk megfogadni, hogy hamarabb kerül bíróság elé, mint Demeter Márta).

Visszatérve a Simonka-Orbán afférhoz; Dömötör a találka kapcsán ezt írta:

"a miniszterelnök az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából. Egy olyan költségvetésről van szó, amely jól szolgálja Magyarország további erősödését. Több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak. Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést".

Mondjuk, az igaz, hogy Simonkát nem ítélték el, így vele szemben él az ártatlanság vélelme, ugyanakkor a hazánkba szöktetett Nikola Gruevszkit a magyar állam a jogerősen kirótt börtönbüntetés elől mentette meg. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.