LMP: a települések is hirdessenek klímavészhelyzetet!

.

Az LMP Budapesten, a kerületekben, a vidéki városokban és a falvakban is kezdeményezi, hogy a polgármesterek hirdessenek klímavészhelyzetet - mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt országos elnökségének titkára. 

Kanász-Nagy Máté szükségesnek ítélte, hogy a klímavészhelyzet kihirdetése után a települések cselekvési tervet készítsenek, amely a helyi teendőket tartalmazná a felmelegedés megállítása érdekében, valamint a végrehajtásuk forrását és felelőseit. 

A politikus a feladatok között faültetésről, a zöld felületek növeléséről, energetikai beruházásokról, épületkorszerűsítésekről beszélt, valamint a helyi közösségi közlekedés fejlesztéséről, az autóforgalom visszaszorításáról. Ennél azonban egyszerűbb teendőket is említett, például az ivókutak számának növelését és több párakapu kihelyezését. 

Kanász-Nagy Máté kijelentette, hogy a felmelegedés megállításában megvan az országok és az emberek felelőssége is, de a települések, az önkormányzatok is tehetnek érte.

"A 24. órában vagyunk, ha szeretnék még tenni a káros folyamatok ellen. " 

- tette hozzá az LMP képviselője.

A politikus kérdésre elmondta, hogy pártja nem ért egyet azzal, hogy az Európai Parlamentben a magyar ellenzéki pártok, a szokásjogot felrúgva, akadályozzák a fideszes tagok bizottsági pozícióinak megszavazását, azzal, hogy zárt ajtók mögött, pártpolitikai érdekek mentén döntenek pozíciókról. Kijelentette ugyanakkor: már a bizottsági elnök megválasztása sem demokratikus folyamat volt, ismét visszatértünk oda, hogy van néhány csúcsvezető, aki a passzátszelet fújja, és aki zárt ajtók mögött leosztja ezeket a pozíciókat. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

sss
2020. január 29. | 13:45
A Világgazdaság eközben arról ír, hogy már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra.
1
sss
2020. január 29. | 12:00
1
sss
2020. január 29. | 11:32
Stefano Bottoni szerint az „Orbán. Egy despota Európában” című könyvét most kell kiadni, olvasni és megvitatni, nem három év múlva.
Alsó hangon 20 milliárd.
Stefano Bottoni szerint az „Orbán. Egy despota Európában” című könyvét most kell kiadni, olvasni és megvitatni, nem három év múlva.
Exkluzív felvételek a hungarikumnak számító borok megsemmisítéséről.