Egy csapásra megszüntették a sorban állást: nem engedik be az Onkológiai Intézetbe a korán érkezőket

Egy csapásra megszüntették a sorban állást:  nem engedik be az Onkológiai Intézetbe a korán érkezőket

Az Országos Onkológiai Intézetben a  lépcsőházban, embertelen körülmények között várakoznak órákig a betegek – írta meg csütörtökön a 24.hu és az Index.

A két portál információi szerint sokan már a 7 órai nyitás előtt sorban állnak, hogy biztosan megkaphassák aznap a kezelést. 

Az intézet a cikkekre közleményben reagált, melyben azt írták: "Minden beteget tájékoztatunk, hogy intézetünkben a munkaidő és betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik.

A várótermeket 7 órakor nyitjuk, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek."

Ez így persze papíron igaz, csakhogy a beteg emberek nyilvánvalóan nem alvászavaraik miatt állnak be a sorba hajnalok hajnalán, hanem azért, mert

az ellátási nehézségek miatt irgalmatlanul megnőtt várakozási idő miatt csak így látják biztosítva, hogy aznap egyáltalán bármikor is bejutnak az orvoshoz.

Az intézmény az ATV értesülései szerint most úgy akarja "megoldani" a helyzetet, hogy a korábban érkezőket egyszerűen nem engedik be az épületbe. Ha ez igaz, akkor 

a jövőben a betegeknek a tűző napon, esőben, vagy később majd a hajnali téli hidegben kell várakozniuk a nyitásig.