Fantasy műfajban forgatják a szlovákok epikus történelmi filmsorozatukat

Fantasy műfajban forgatják a szlovákok epikus történelmi filmsorozatukat

A Trónok Harca hozta meg a kedvüket.

Készül a TV JOJ legnagyszabásúbb és legdrágább sorozata, a Szlávok (Slovania) - adja hírül a Körkép.sk.

Az ambiciózus projekten dolgozó csatorna egy meglehetősen igényes előzetest is bemutatott a készülő sorozatról, melyet bevallottan a Trónok Harca sikere inspirált, illetve ami kifejezetten a szlovák és tágabb értelemben véve a szláv identitást hivatott propagálni-erősíteni.

A produkció készítői szerint a Szlávok egy fantasy elemeket tartalmazó történelmi kalandfilm-sorozat lesz, amely a szláv mitológiát próbálja majd feleleveníteni.

Marcel Grega, a TV JOJ vezérigazgatója szerint a Szlávok Szlovákia és a környező régió legnagyobb projektje lesz, amiről a színészi szereposztás is tanúskodik.

A sorozat a Krisztus utáni VI–VII. században játszódik, amikor is a szláv törzsek saját identitásukért harcoltak a Kárpát-medence területén. A forgatás Ukrajna északnyugati részén zajlik, ugyanis a készítők szerint ez a vidék felel meg a legjobban a korabeli viszonyoknak.

A 3,6 millió eurós költségvetésű szlovák sorozat a tervek szerint 12 részes lesz.

A készítők szerint a Szlávok inkább lesz fantasy sorozat, mintsem korhű történelmi elbeszélés, ezért a konkrét történelmi tények helyett inkább a természetfeletti elemekben és a misztikus rítusokban bővelkedik majd.