Feltörték a Jobbik kampányfőnökének levelezését, majd orosz üzenetek jelentek meg rajta

Feltörték a Jobbik kampányfőnökének levelezését, majd orosz üzenetek jelentek meg rajta

Bűncselekmény áldozata lettem, feltörték a levelezésem – írta keddi Facebook-posztjában Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő.

S miért épp most? A válasz egyszerű: másfél hónapja a Jobbik országos kampányfőnökeként szervezem a párt önkormányzati kampányát, szorosan együtt dolgozva a polgármester-jelöltjeinkkel.

- írja Stummer. A politikus hozzátette, hogy tegnap ráadásul politikai közösségük megújításának lehetőségeiről, a szervezeti életük teljes átrendezéséről, egy új és következetes jobboldali politika szükségességéről tartott előadást a Jobbik Ifjúsági Tagozatának keszthelyi táborában.

Mint írta, ma reggel az fogadta, amikor hozzá akart látni a munkához, hogy biztonsági riasztás után elérhetetlenné vált az elektronikus levelezése, majd később orosz nyelvű rendszerüzenetek jelentek meg a postafiókban.

Úgy látszik, valakiknek épp a tyúkszemén taposok. Nem baj. Megyek tovább, teszem a dolgom.

- tette hozzá a politikus.

FRISSÍTÉS

Portálunk telefonon érte utol a Jobbik kiberbűnözés áldozatává vált kampányfőnökét. Stummer János elmondta:

egyelőre még nem tett feljelentést a bűncselekménnyel kapcsolatban, de erősen fontolgatja, hogy a hatóságokhoz forduljon.

Azt is elárulta, hogy már sikerült elhárítania a problémát, így tovább tudja folytatni az önkormányzati kampánnyal kapcsolatos munkáját.

A jobbikos képviselő nem akart találgatásokba bocsátkozni a hackertámadás céljával vagy elkövetőivel kapcsolatban, mindössze annyit közölt: sejtései vannak azzal kapcsolatban, hogy kinek állhatott érdekében elektronikus postaládájának feltörése, de senkit sem akar nevesíteni.

"Gyanítom, hogy az októberi önkormányzati választásokig csak sűrűsödni fognak az ilyen esetek"

- fogalmazott Stummer János, aki hozzátette: felkészült a hasonló kellemetlenségekre, amelyekből igyekszik tanulni, a munkájától viszont még az ehhez hasonló aljas támadások sem tudják eltántorítani.