Szili Katalin szerint mostanra az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve

Szili Katalin szerint mostanra az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve

Magyarország felelősséget visel minden magyarért, éljen bárhol a világban, és ebben nagyon jó partnere a kormánynak a Rákóczi Szövetség – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szerdán Sátoraljaújhelyen, a szövetség összmagyar anyanyelvi táborában.

Szili Katalin úgy fogalmazott, a rendszerváltás után

„eljutottunk oda, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve”.

Szerinte 2010-től a kormányzat (Szili 2010 előtt volt szocialista önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselő, államtitkár, házelnök, az MSZP országos elnökhelyettese, de még 2009-ben is szocialista polgármester-jelöltként indult a Fidesz ellen a pécsi időközi választáson) olyan nemzetpolitikát visz, amely konszenzust hozott az állampolgárság megadásában, a választójogban, az autonómiában, a nemzeti összetartozásban.

Szili Katalin a Rákóczi Szövetség programjára utalva azt mondta: ebben a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás.

A politikus azt is fontosnak nevezte, hogy a fiatalok megőrizzék identitásunk alapját, a magyar nyelvet, majd arról beszélt: az identitás hozzásegít ahhoz, hogy a jövőnek is „megőrizzük magyarságunkat, a magyar nemzethez tartozásunkat”.

Ezután azt mondta: ehhez a magyar kormány minden segítséget megad mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában, mert „erős Magyarország áll mindenki mellett”.