Orbán fiának diákszervezetét szakkollégiummá minősítették

Orbán fiának diákszervezetét szakkollégiummá minősítették

Szakkollégiumnak minősítette az Oktatási Hivatal a Joghallgatók Önképző Szervezetét, amelynek egyik alapítótagja Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár is – számolt be elsőként a 24.hu.

„7 év működés, összesen több, mint 100 tag és 70 gyakorlati, illetve elméleti kurzus, 6 tudományos kutatóprojekt, 5 Atomvita és számtalan nagyelőadás, 2 konferencia és lassan 2 Nyári Egyetemmel a hátunk mögött büszkén jelentjük be, hogy az Oktatási Hivatal a Joghallgatók Önképző Szervezetét deklaratív hatállyal, 2016. október 28-ra visszamenőleg szakkollégiumnak minősítette”

- írta a Facebookon a diákszervezet.

„A Joghallgatók Önképző Szervezete (továbbiakban: JÖSz) az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának legifjabb jogszakmai szervezete. 2012. februárjában határozta el magát egy csoport elsős joghallgató arra, hogy túllépvén a tantervben lefektetett szigorú határon egymást segítve, önképzéssel bővítik tovább ismereteiket”

 – olvasható a szakmai szervezet honlapján.

A 24.hu emlékeztetett rá, hogy alapítók között volt Orbán Gáspár is, a portál egy korábbi cikkében azt írták:

„korábban tanulmányai mellett hallgatótársaival megszervezte a Jogászok Önképző Szervezetét, miután rövid tagság után kilépett a Fidesz-alapítók szakkolégiumából, a Bibóból. A JÖSz beszélgetéseket, vitákat szervezett: Gáspár egyik egyetemista társa mesélte, nagyon megmaradt benne, hogy azon tanakodtak, kit hívhatnának meg egy rendezvényre, mire Gáspár bedobta, hogy Lázár Jánost. Néhány telefon és egy kis győzködés után meg is jelent a miniszter, és vitatkozott az egyetemen Paks II-ről Jávor Benedekkel, a Párbeszéd EP-képviselőjével”.