Taxival ment pénzt beszedni az "unokázós" csaló

Taxival ment pénzt beszedni az "unokázós" csaló

A BRFK elfogta azt a 28 éves nőt, aki biztosítási ügyintézőnek, vagy éppen futárnak adta ki magát, hogy megtévessze az idős személyeket, és pénzt csaljon ki tőlük - írja a Police.hu. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoport kollégái elfogták azt a 28 éves nőt, aki biztosítási ügyintézőnek, vagy éppen futárnak adta ki magát, hogy megtévessze az idős személyeket, és pénzt csaljon ki tőlük.

A 28 éves budapesti L. Csilla 2019. június 27. és augusztus 1. között "unokázós" csalásokat követett el, ő volt a futár. A nő eddig ismeretlen társa – öt alkalommal – idős személyeket hívott fel azzal a történettel, hogy unokája balesetet okozott, és mivel előtte alkoholt fogyasztott, bevitték a rendőrségre, de ha kifizeti az okozott kárt a biztosítónak, akkor kiengedik, és nem indítanak eljárást ellene. Ezután az idős sértettek a megtakarított pénzüket, vagy ékszereiket borítékban átadták – a taxival érkező – L. Csillának, aki futárként, vagy biztosítási ügyintézőként mutatkozott be.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja a Szilágyi Erzsébet fasornál elfogta L. Csillát és társát, az 50 éves budapesti N. Lászlót, aki az intézkedést megelőzően taxival vitte a nőt egy pénzátvételre. A rendőrök a nőnél megtalálták azt az egymillió forintot, amit aznap csalt ki egy idős asszonytól és azt vissza is adták a sértettnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói – őrizetbe vételük mellett – N. Lászlót egy rendbeli, L. Csillát öt rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a nő további hét bűncselekmény elkövetését ismerte el.​