Nagykátán is egy polgármesterjelölt mögé sorakoztak fel a helyi civilek és az ellenzéki pártok

Nagykátán is egy polgármesterjelölt mögé sorakoztak fel a helyi civilek és az ellenzéki pártok

Egyre több helyen unják meg a kormánypárti önkényt.

Csókás András mögé álltak be az ellenzéki pártok és a helyi civilek, így a Pest megyei településen is egyetlen érdemi kihívója lesz a fideszes polgármesterjelöltnek. A bejelentést a helyi pártelnökök Márki-Zay Péterrel közösen tették az ellenzéki pártok közös egyesületének Facebook-oldalán. 

Csókás András a közös bejelentésen azt hangsúlyozta, hogy ugyan nem tősgyökeres nagykátai, de jó ideje a városban él és látja, hogy változásokra van szükség. 30 év tapasztalattal rendelkezik, vezető beosztásban dolgozott, ezért a szervezésben is több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.

Azt mondta: az egyik legnagyobb probléma, hogy Fidesz sajátjaként kezeli a város vagyonát, példaként azt is felhozta, hogy az önkormányzati autót többször magáncélra használták. A független polgármesterjelölt szerint a 400 milliós költségvetési hiány azt mutatja, hogy a kormánypártok nem a helyiek érdekét nézik akkor, amikor döntéseket hoznak.  

A képviselőkjelöltekről is megállapodtak

Vincze Miklós, a Jobbik nagykátai elnöke a közös bejelentésen azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéki önkormányzatiképviselő-jelöltek kivétel nélkül az Ébredj Káta nevű egyesület színeiben szállnak szembe a fideszesekkel.

Gyüréné Szabó Zsuzsanna, a nagykátai Kossuth kör elnöke a legfontosabb teendők között az egészségház fejlesztését említette. Ezt ugyan a fideszes vezetés megígérte, de ahogy ez lenni szokott, az alapkőletételnél tovább nem jutottak, így továbbra sincs lift a többszintes épületben.

Sokaknak a Fideszen belül is vállalhatatlan

Úgy tudjuk, hogy a Fideszen belül sem vállalják tovább a város érdekével ellentétes politizálást, a jelenlegi képviselő-testület 5 kormánypárti tagja sem indul újra az októberi önkormányzati választáson. 

Az ittas vezetés miatt elítélt fideszes polgármester viszont újraindul. Dorner Gábor 2014-től kezdve vezeti a várost, az év elején ő és kormánypárti társai több tucat ember elbocsátásáról és a városi vagyon kiárusításáról döntöttek, hogy tartani tudják valahogy a saját maguk által összehozott költségvetési hiányt. Róla van szó:

Elítélték a fideszes polgármestert, részegen vezette az önkormányzati autót

Ittas vezetés miatt 200 ezer forint pénzbírságot kapott Dorner Gábor, emellett 10 hónapra bevonták a B-kategóriás jogosítványát. Tavaly októberben, a felesége nevén levő alsóörsi nyaraló közelében, Balatonfüreden igazoltatták, miközben az önkormányzat tulajdonában álló járművet vezette. A reggeli órákban 0,8 ezrelékes alkoholszintet mértek a rendőrök Nagykáta fideszes polgármesterénél.

A bejelentést Facebook-oldalán kritizálta a Jobbikból, majd a Mi Hazánk mozgalomból is kilépett Szabó Ákos, aki most épp függetlenként indul a polgármesteri posztért. Ő Csókás indítását a balliberális pártok alkujának tartja.