A Microsoft dobta a T-Systems-et

A Microsoft dobta a T-Systems-et

Egy hónapja derült ki, hogy Mészáros Lőrinc eddigi pénzügyi jobbkeze tulajdonába kerül a T-Systems.

Felülvizsgálta a T-Systems-szel kötött szerződését a Microsoft, és úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább az együttműködést a 4iG által felvásárolt telekommunikációs céggel – tudta meg a hvg.hu.

A lap kérdésére a Microsoft megerősítette a szerződés felbontását, a T-Systems így a jövőben nem forgalmazhatja a cég termékeit.

A Microsoft azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és

„követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systems-szel.”

A hvg.hu szerint nem zárható ki, hogy a döntésben az is közrejátszhatott: a Mészáros Lőrinchez közeli 4iG felvásárolja a T-Systemset.

A Microsoft a reagálásában úgy fogalmazott:

„A Microsoft küldetése, hogy a világon minden embert és szervezetet hozzásegítsen ahhoz, hogy többre legyen képes. Hogy ígéretünknek eleget tegyünk, összhangban a globális stratégiánkkal, folyamatosan értékeljük együttműködésünket partnereinkkel a világon mindenütt. Célunk, hogy felgyorsítsuk ügyfeleink digitális átalakulását és bővítsük azokat a szolgáltatásokat, amelyeket igénybe vesznek tőlünk.”

A Microsoft a közelmúltban azzal került be a magyar hírekben, hogy korrupciós ügybe keveredett. A cég beismerte: legalább 2013-tól 2015-ig „egy vezető tisztviselője és több alkalmazottja részt vett” egy manipulált beszerzésekre és vesztegetésekre épülő ügyben.

A T-Systems továbbra is magas színvonalú szolgáltatást ígér

A hvg.hu cikke nyomán a T-Systems Magyarország közleményben reagált az Alfahírnek is.

A cég azt írja, hogy a Microsoft előzetes értesítés és indoklás nélkül felmondta licenc-értékesítésre vonatkozó szerződésüket. A döntésről a T-Systems augusztus elsején kapott értesítést. A változás nem azonnal, hanem 2019. szeptember 1-jével lép életbe. A T-Systems Magyarország és a Magyar Telekom már megkezdte a jogosultságok és a Microsoft partneri kapcsolathoz kötődő tevékenység átszervezését a Magyar Telekomba, melyről korábban informálták a Microsoftot.

„A T-Systems Magyarország az elmúlt 10 évben a Microsoft legnagyobb magyarországi partnereként folyamatosan ellenőrzött és minősített szolgáltatóként hatékonyan járult hozzá nagyvállalati, majd az elmúlt két évben kis- és középvállalati ügyfelei digitális fejlődéséhez, átalakulásához. A transzparens szakmai együttműködés és elért eredmények elismeréseként a Microsoft „sztenderd üzleti gyakorlatának megfelelően” a T-Systems Magyarország júniusban vette át a 2019-es pénzügyi évre vonatkozóan Microsoft Év Partnere díjat a Microsoft Las Vegasban rendezett konferenciáján. A Deutsche Telekom és a Microsoft stratégiai együttműködéseként idén júniusban indította el hazánkban is közös innovációs programját, melynek magyarországi partnere szintén a T-Systems Magyarország.”

A T-Systems azt ígéri, ahogy az elmúlt tíz évben, a T-Systems Magyarország továbbra is magas színvonalon és transzparens módon nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek, és ebben a tekintetben semmilyen változás nem történt és nem is történik.

„Cégünk elsődleges célja, hogy a Microsoft licencekkel kiszolgált ügyfelek üzletmenetét a következő időszakban segítse és a várható átállást zökkenőmentessé tegye”

- zárul a T-Systems Magyarország közleménye.