Jakab Péter: Meddig kell még a miskolciaknak a Walking Dead-ben érezniük magukat?

.
Fotó: RTL Klub Híradó

A Jobbik frakcióvezetője írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklós miniszterhez, miután egyre nagyobb problémát okoz Miskolc városának, a fiatalok körében terjedő, ún. zombidrog.

Jakab Péter szerint Miskolcon egyre több fiatal fényes nappal, öntudatlan állapotban, feltehetően kábítószeres befolyásoltság miatt „zombiként” viselkedik, és a város számos pontján riadalmat kelt.

A jobboldali párt képviselője éppen ezért arra volt kíváncsi, hogy a kormányzat mit kíván tenni az egyre súlyosbodó probléma ellen. 

"Mit kívánnak tenni a drogprobléma megszűnése vagy legalább csökkentése érdekében azért, hogy a miskolciak ne érezzék magukat a Walking Dead-ben."

- tette fel a kérdését Kásler Miklóshoz.

A Kásler Miklós helyett azonban a kormány első számú "chatbot-ja", Révári Bence válaszolt, aki – szokásához híven – cinikusan kezdte válaszát, ugyanis kiemelte, hogy

a Jobbik nyíltan összefogott azokkal a liberális erőkkel, akik a leghatározottabban követelik a drogliberalizációt. Példaként a Momentumot hozta fel. Felszólította Jakab Pétert, hogy valljon színt, hogy mi a fontosabb neki, a fiatalok megvédése, vagy a hatalom mindenáron való megszerzése.

A lényegre térve: Rétvári közölte, hogy 2010 után a magyarországi kábítószer-helyzet jelentősen átalakult, és az új pszichoaktív szerek, vagyis a „dizájner drogok” terjedése jelenti a legnagyobb kihívást. Feltételezhetően, ezek pont a hozzáférhetőségük és az alacsony áruk miatt vált rendkívül elterjedté az elmúlt években.

Jakab Péter az Alfahír megkeresésére elmondta, hogy egy valós társadalmi problémával állunk szemben, mivel egyre több helyen jelennek meg fiatalok, akik ezen drogok hatása alatt szinte „zombiként” viselkednek.

„Miskolcon több olyan városrész is van, ahol mélyszegénységben élnek az emberek, és ezekről az emberekről a magyar állam teljes mértékben lemondott”

– emelte ki Jakab.

A Jobbik képviselője szerint ezeken a helyeken felnövő fiatalok kilátástalanságot látnak maguk körül. Éppen ezért potenciálisan veszélyeztetve vannak, mert egyre többen választják azt az utat, hogy jobb tudomást sem venni a helyzetükről és ezért könnyen belemerülnek az olcsón megszerezhető kábítószerek világába.

„Nemcsak az a probléma, hogy öntudatlanul fekszenek az utcán, hanem az is, hogy gátlástalanságukban akár bűncselekményeket is elkövetnek.”

Rétvári Bence cinikusan kezdődő válaszára egyébként úgy reagált Jakab Péter, hogy nevetséges, hogy egy ilyen súlyos problémából is pártpolitikát csinál az államtitkár.

„Tragédiába illő, hogy Rétvári szerint az a legnagyobb problémája a miskolci drogpolitikának, hogy a Jobbik együttműködik az önkormányzati választáson az ellenzéki pártokkal.”

A Jobbik frakcióvezetője szerint inkább jövőképet kéne kínálni a kiszolgáltatott helyzetbe beleszülető fiataloknak és akkor nem a drogok használatában látnák a kiutat.

Szakértők szerint egyébként Magyarországon egyre nagyobb azon fiatalok aránya, akik rendszeres fogyasztói lesznek ezeknek az olcsón beszerezhető, de annál súlyosabb károkat okozó tudatmódosító szereknek.

Ellepik a drogosok Miskolcot

Egyre több a herbáltól, kristálytól öntudatlanul fekvő, vagy zombiként megmerevedve álló ember Miskolcon - számol be róla a RTL KLub. A kiszámíthatatlan hatású dizájnerdrogok használói már játszótereken, lépcsőházak előbb, sőt, villamosmegállóban is felbukkantak. Mint kiderült, a probléma nem új keletű, évekkel ezelőtt megszállták a környéket.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik európai parlamenti képviselője szerint Orbán egy újabb nagy barátja, Benjamin Netanjahu is megy a levesbe.
A vásárlás tényét nem cáfolta Benkő Tibor.
A közgazdásznak meggyőződése, hogy minden politikai változásnak belülről kell indulnia.