Százmilliárdokat költött propagandára a kormányzat, mégis 135 ezer bevándorlót telepített be

.

A hangzatos ígéretek és a több tízmilliárdos propaganda ellenére kimondhatjuk: bevándorlóország lettünk - erről beszélt többet között a Jobbik szóvivője, Szilágyi György az ATV műsorában. 

A Jobbik képviselője szerint négy év alatt, 2015-től 2018-ig 135 355 bevándorlót regisztráltak a magyar hatóságok, méghozzá folyamatosan emelkedő tendenciával. 

Szilágyi György hozzátette, hogy a KSH adatai szerint többségében ukrán, török, indiai, afgán vagy éppen iraki bevándorlóról van szó. 

A Jobbik politikusa úgy látja, hogy biztonsági kockázatot jelentenek ezek az emberek, közölte, hogy Lengyelországban már minden ötödik körözött személy ukrán vendégmunkás.

"Orbán Viktor és a Fidesz becsapta Magyarországot" 

- tette hozzá Szilágyi. 

A jobboldali párt képviselője szerint valós probléma ma Magyarországon a munkaerőhiány, ugyanakkor jelenleg egy népességcsere zajlik idehaza. Míg a fiatal magyar munkavállalók elhagyják az országot, addig a helyükre a kormány, idegen országokból érkező embereket telepít be. 

"A Fidesz asszisztál ahhoz, hogy a képzett magyar munkavállalók elhagyják az országot és inkább Nyugat-Európában próbáljanak megélni

- emelte ki Szilágyi György.

Leszögezte: a kormánynak az volna a dolga a bevándorlásszervezés helyett, hogy megfelelő körülményeket és jobb fizetést biztosítson a magyar munkavállalóknak.

Szilágyi szerint a kormány azért nem érdekelt a bérfejlesztésben, mert a multikat nem a munkaerő nemzetisége érdekli, hanem az, hogy továbbra is ugyanolyan olcsón tudjon dolgoztatni embereket. A Fidesznek pedig csak a bevétel fontos, nem az ország jövője.