Eltüntették az Index főoldaláról a politikai tartalmú blogok bejegyzését, de a hírportál megoldotta

Eltüntették az Index főoldaláról a politikai tartalmú blogok bejegyzését, de a hírportál megoldotta

Tavalyi hír volt, hogy tulajdonost vált a blog.hu-t is működtető Indamedia Zrt., és az új tulajdonosok között megjelent egy Bács-Kiskun megyei KDNP-s politikus is.

Az Index egyik legfőbb partnere, a Magyarország legnagyobb blogtárhelyét, a blog.hu-t is működtető Indamedia Zrt. nemrég teljesen eltüntette a politikai, közéleti blogokat az Indexen lévő i2 nevű „blogketrecéből”írja a Media1.hu.

Ha a blogbejegyzések elnyerték a blog.hu szerkesztőinek tetszését, a bejegyzések az Index.hu nyitóoldalon lévő blog.hu dobozban is helyet kaphattak – emlékeztet a portál.

Az Index nyitóoldalának köszönhetően a bloggerek örömére sokakhoz juthattak így el ezek a blogbejegyzések, amelyek az Indexen lévő i2 (korábbi nevén: Index2) „blogketrecbe”, valóban a nagy nyilvánosság kirakatába is kikerültek.

A Media1.hu felidézi, hogy sokan kezdtek aggódni, amikor tavaly kiderült, hogy tulajdonost vált a blog.hu-t is működtető Indamedia Zrt., és az új tulajdonosok között megjelent egy Bács-Kiskun megyei KDNP-s politikus, Oltyán József is. Ugyanakkor az új tulajdonosok igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy minden megy tovább a megszokott kerékvágásban. Idén júliusban aztán jött a változás, és eltűntek a politikai blogos tartalmak az i2 dobozból.

Az Index több olvasói megkeresést kapott, hogy miért nem kerülnek ki a közéleti bloggerek tartalmai az Indexre, az i2-be.

A Media1 megtudta: a politikai-közéleti doboz eltüntetésével függ össze, hogy az Index.hu szerkesztősége nemrég úgy döntött, átrendezi az Index.hu nyitóoldalát.

Noha a blog.hu dobozába az Indamedia munkatársai továbbra sem szerkesztenek be politikai tartalmakat, az Index a főoldalának egy külön szekciójában, „közéleti blogválogatás” címmel mégis felületet biztosít ezeknek az i2 dobozban mellőzött tartalmaknak oly módon, hogy az új részt nem az Indamedia, hanem az Index ügyeletes címlapszerkesztője kezeli és arra nincs ráhatása az Indamediának – írja a Media1.

Miklósi Gábor, az Index főszerkesztő-helyettese a portálnak elmondta: valóban eltűntek az Index címlapján az Indamedia Zrt. által szerkesztett i2 dobozból a politikai közéleti blogok. Nem tudják, hogy a blog.hu döntése végleges-e, de a szerkesztőség a véleményszabadság maximális híveként úgy döntött, nyit ezeknek a közéleti blogos anyagoknak egy külön részt a főoldalon.

Miklósi Gábor azt is közölte a Media1-el: az Index jelezte a blog.hu kiadója felé, hogy döntése lépéskényszerbe hozta az Indexet, de a kialakult helyzet megoldására javaslat nem érkezett.