Boris Johnson: „Azt akarom, hogy a bűnözők féljenek, ne a lakosság”

Boris Johnson

Új börtönöket húzna fel, összesen körülbelül tízezer férőhellyel, és sokkal több embert világítana át az utcákon fegyver után kutatva az új brit miniszterelnök, Boris Johnsonírja az Index a BBC-re hivatkozva.

Johnson terve azzal áll összefüggésben, hogy az utóbbi időben drámai mértékben elszaporodtak a késeléses támadások Nagy-Britanniában. Legutóbb macsetével támadtak meg egy igazoltató rendőrt Londonban.

A brit miniszterelnök szerint eljött a cselekvés ideje és ezért súlyosabb ítélkezésre van szükség.

Új börtönöket építenek, amikben összesen legalább tízezer férőhely lenne a raboknak, továbbá a már meglévő börtönöket is bővítené. Emellett az ítélkezést és a kiszabható börtönéveket súlyosbítaná, mert szerinte a bűnözők jóval hamarabb szabadulnak, mint kellene. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök már hétfőn le is ül az igazságügy képviselőivel tárgyalni.

Bővítené azokat a területeket is, ahol a rendőrség bármilyen gyanú alapján megállíthat és átkutathat embereket fegyverek után kutatva.

„Azt akarom, hogy a bűnözők féljenek, ne a lakosság”

- jelentette ki Boris Johnson.

A brit miniszterelnöknek a közbiztonság mellett más területeken is reformelképzelései vannak. Csütörtökön a kormányfő hivatala gyorsított vízum bevezetéséről szóló terveket jelentett be a „legkiválóbb és legragyogóbb” elmék számára a brit európai uniós tagság megszűnését követően. A bevándorlási szabályok átalakításának célja, hogy vezető kutatókat és szakembereket vonzzanak vele Nagy-Britanniába a tudomány, a technika és a technológia területéről.

A miniszterelnök azt szeretné, ha az Egyesült Királyság továbbra is globális tudományos szuperhatalom lenne.

Olvassa el a héten megjelent cikkünket Boris Johnsonról, akit korántsem csak a sajtóban megjelent kritikus cikkek alapján érdemes megítélni:

 

A Churchill-tényező útmutató Boris Johnsonhoz

A sajtónak köszönhetően Boris Johnson újdonsült brit miniszterelnökről általában az a kép él a magyar emberekben (is), hogy a jellegzetes hajviseletével, ő egy afféle brit Donald Trump, aki a populista korszellem politikai alsó tagozatának szülötte: nagy hangja van, semmihez sem ért, műveltsége és politikai felkészültsége erősen megkérdőjelezhető, de mindent megígér a választóknak.


 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

sss
2019. november 20. | 13:37
Hétfőn az üggyel összefüggésben két, prostituáltként dolgozó nőt is elvittek a rendőrök a Marina Part Lakóparkból.
1
sss
2019. november 20. | 11:45
A következő év elején több mint egymilliárd forintos hiánnyal kell szembesülnie az önkormányzatnak. Jövő héten alakulhat az új képviselő-testület.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. november 20. | 13:37
Hétfőn az üggyel összefüggésben két, prostituáltként dolgozó nőt is elvittek a rendőrök a Marina Part Lakóparkból.
sss
2019. november 19. | 13:20
Rendkívüli módon meglátszik az adószigorítás a nyugdíj- és egészségkasszák befizetésein, a munkáltatói hozzájárulások drasztikus visszaesését az egyéni befizetések tudták valamelyest kompenzálni. Nagy sikere van viszont az önsegélyező pénztárakon belül a jelzáloghitel-törlesztések támogatásának.