Németh Szilárd-sört osztogattak Csepelen, feljelentették az önkormányzatot

Németh Szilárd-sör

A csepeli önkormányzat aktívan kiveszi részét a fideszes politikai kampányokból, legyen szó országgyűlési, európai parlamenti, vagy éppen önkormányzati választásról.

Ezekről már mi is több alkalommal beszámoltunk: az önkormányzati közpénzből működő, olykor 18 oldalból 18-on fideszes reklámot tartalmazó Csepeli Hírmondó nevű ingyenes lapban Németh Szilárd saját főzőrovatot kapott, a kerület hivatalos Facebook-oldala pedig rendszeresen utánközli a Fidesz-közeli kommunikációt folytató csepel.info nevű kis hírblog írásait.

A NER-rendszer szocializmusba visszanyúló elméleti gyökereit eközben mi sem illusztrálhatja jobban, mint hogy ennek szerkesztőjét Tarlós István főpolgármester a PestiSrácok-főszerkesztő Huth Gergellyel együtt még ki is tüntette minőségi újságírói tevékenységéért.

De még a helyi adok-veszek csoportok sem menekülnek a kormányzati propaganda elől, mert az alpolgármester simán beposztolja az éppen aktuális kommunikációs paneleket arról, éppen miért, és mennyire rosszak az ellenzéki pártok - és akkor ne is beszéljünk az SZTK-t ellepő, feliratozott közmédiára kapcsolt tévékről.

Szóval a közpénzek felhasználását és a kiegyensúlyozott tájékoztatást érintően bőven van baj a déli Szigetországban, így a körülményeket ismerve az sem meglepő, hogy tavaly, az országgyűlési választások előtti napon egy „Magyar ízek kavalkádja” nevű rendezvényen ingyen osztották a Németh Szilárd-matricával ellátott söröket.

Az Azonnali fotói szerint a hatos csomag Csíki Sör kartondobozán egy Németh Szilárdot ábrázoló rajz, egy Fidesz-logó, valamint egy „Rám bármikor számíthatsz!” felirat szerepelt.

Ezzel kapcsolatban az Index most azt írja, hogy Szenteczky János, a csepeli MSZP önkormányzati képviselő-jelöltje ugyan megkésve, de feljelentést tett az ügyészségen. Szerinte ugyanis az önkormányzat hűtlen kezelést valósított meg, és tiltott kampánytámogatást végzett Németh Szilárd javára a sörosztogatással, noha a közben honvédelmi államtitkárrá előlépett Németh elvesztette egyéniben a választást, és csak listáról került be újra a parlamentbe. Erre mondják, hogy az alkohol nem megoldás?