Szijjártó személyesen intézkedett Kenderesi érdekében

Kenderesi
MTI

Az Index tudott meg új részleteket Kenderesi Tamás dél-koreai zaklatási ügyéről, amiből végül pénzbüntetés lett. Az országban 2019 tavasza óta különösen érzékenyek az ilyenekre, ekkor történt egy szöuli klubban a Dél-Koreát megrázó eset: italokba rejtett tablettákkal kábítottak el táncosnőket, a koreai elit tagjai megerőszakolták őket és egymásnak küldözgették a videókat róla. Ez, plusz a például budapestinél jóval ingerszegényebb környezet teljesen más reakciókat szül, mint Európában.

Kenderesiék a Club Libertine nevű helyre mentek partizni, ahol nagyon jó hangulat volt, sok pezsgő fogyott. A magyar úszó több sportolóval a T1-es asztalnál ült, útlevél nem volt nála, akkreditációs kártya viszont igen.

A lap szerint Kenderesi vallomásában az áll, hogy hozzáért az egyik, egyébként nem ott dolgozó, csak ezen az estén alkalmazott, hangulatfelelős táncosnő fenekéhez. A hivatalos dokumentum állítólag azt is tartalmazza, hogy az úszó "kinézte magának, zaklatási szándékkal" a hölgyet, de a pezsgős üveggel a kezében az asztalok közt táncoló nőtől nem érkezett heves ellenreakció az érintés után.

Hasonló partiban vehetett részt Kenderesi:

A biztonsági személyzetnél viszont sok volt ez a mozdulat, Kenderesit kikísérték a bárból és hívták a rendőrséget, a táncos ezután feljelentést tett.

Rendőrség

Az Index információi szerint Kenderesi az őrsön több órát várakozott, az egyik ügyész nem tudott dönteni, ezért saját felettteséhez küldte az ügyet. A rendőrök dél körül engedték ki, de figyelmeztették, hogy inkább a hátsó ajtón távozzon, hogy elkerülje a rá váró újságírókat.

Szijjártó telefonált

A lap úgy tudja, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter is felhívta Kenderesit, megnyugtatta, hogy minden segítséget megkap. Az első hírek szerint tíz napig tartották volna Dél-Koreában a hatóságok az úszót, de ezt sikerült négy napra szűkíteni.