Újabb erdőtüzek pusztítanak a hetek óta szárazságtól szenvedő Görögországban

A hetek óta tartó szárazság és az erős szelek miatt újabb erdőtüzek lobbantak fel Görögországban: Évia szigetén és az Athéntól északra fekvő Thívában a legrosszabb a helyzet – írja az MTI a helyi tűzoltóság keddi közlésére hivatkozva.

Hétfő reggel óta helikopterek és repülőgépek segítik az oltást - mondta el egy tűzoltósági szóvivő a Szkai görög rádióadónak. Egyelőre senki sem sérült meg.

Szemtanúk szerint az erdőtüzek helyszínétől mintegy 90 kilométerre fekvő görög fővárosban, Athénban is érezni és látni a füstöt. Cipruson szintén fellobbantak a lángok.

Görögországban az elmúlt napokban tűzoltók százai dolgoznak a negyven Celsius-fok körüli hőség és szárazság miatt kitört erdőtüzek megfékezésén, de a szél nehezíti munkájukat. Az országban péntek óta a legmagasabb szintű készültség van érvényben. Tavaly több mint százan vesztették életüket egy erdőtűzben Mati fürdőhelyen.

 

Több mint ötven erdőtűz tombol a nagy hőséggel is küzdő Görögországban

Több száz tűzoltó harcol több mint 50 erdőtűz ellen Görögországban, az oltást nehezíti, hogy erős szél tombol, és hatalmas a hőség az országban - adta hírül az ANA görög hírügynökség vasárnap. Elafóniszosz szigetén egy szállodát és egy kempinget kellett kiüríteni erdőtűz miatt. Az Athénhez közeli Marathón térségében egy gyermektábor lakóit menekítették biztonságos helyre.