Újabb erdőtüzek pusztítanak a hetek óta szárazságtól szenvedő Görögországban

tűz

A hetek óta tartó szárazság és az erős szelek miatt újabb erdőtüzek lobbantak fel Görögországban: Évia szigetén és az Athéntól északra fekvő Thívában a legrosszabb a helyzet – írja az MTI a helyi tűzoltóság keddi közlésére hivatkozva.

Hétfő reggel óta helikopterek és repülőgépek segítik az oltást - mondta el egy tűzoltósági szóvivő a Szkai görög rádióadónak. Egyelőre senki sem sérült meg.

Szemtanúk szerint az erdőtüzek helyszínétől mintegy 90 kilométerre fekvő görög fővárosban, Athénban is érezni és látni a füstöt. Cipruson szintén fellobbantak a lángok.

Görögországban az elmúlt napokban tűzoltók százai dolgoznak a negyven Celsius-fok körüli hőség és szárazság miatt kitört erdőtüzek megfékezésén, de a szél nehezíti munkájukat. Az országban péntek óta a legmagasabb szintű készültség van érvényben. Tavaly több mint százan vesztették életüket egy erdőtűzben Mati fürdőhelyen.

 

Több mint ötven erdőtűz tombol a nagy hőséggel is küzdő Görögországban

Több száz tűzoltó harcol több mint 50 erdőtűz ellen Görögországban, az oltást nehezíti, hogy erős szél tombol, és hatalmas a hőség az országban - adta hírül az ANA görög hírügynökség vasárnap. Elafóniszosz szigetén egy szállodát és egy kempinget kellett kiüríteni erdőtűz miatt. Az Athénhez közeli Marathón térségében egy gyermektábor lakóit menekítették biztonságos helyre.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss