Az egri fideszes jelölt a város kormányzati támogatásának megvonásával zsarol ellenzéki győzelem esetén

Az egri fideszes jelölt a város kormányzati támogatásának megvonásával zsarol ellenzéki győzelem esetén

Eger fideszes polgármesterjelöltje Habis László a HírTV-nek adott interjújában nyíltan megzsarolta a város lakosságát, hogy amennyiben helyben az ellenzék lesz a befutó az önkormányzati választásokon, nem fognak kormányzati támogatáshoz jutni, ebben az esetben ugyanis a kormány nem fogja partnernek tekinteni az ellenzéki erőket.

Azaz Habis azt állítja, hogy Magyarország Kormánya csupán azért, mert nem a saját hatalmi érdekeit szolgáló vezetés kerül egy város élére a lakosság jóvoltából, képes lenne egy megyei jogú várostól és annak több mint 50 ezer fős lakosságától megvonni a fejlődését szolgáló támogatásokat.

Heves megye székhelyén Habissal szemben az Egységben a Városért Egyesület Mirkóczki Ádámot indítja a polgármesteri tisztségért a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezeteinek támogatásával.

Mirkóczki az egriügyek.hu-nak reagált ellenfele szavaira:

"Habis László nem csak képtelen méltósággal visszavonulni, de hatalmi éhségében és tehetetlenségében, már egész Egert zsarolja!"

- a polgármesterjelölt szerint Habis megosztja az egrieket azzal, hogy nem az ő érdekeiket, hanem a Fidesz kiszolgálását helyezi előtérbe. Hozzátette, hogy a regnáló polgármester hazudik is, mikor azt mondja, hogy ellenzéki vezetés alatt nem fejlődhet a település.

„Gondoljunk csak Szegedre, Békéscsabára, Tapolcára, Hódmezővásárhelyre vagy itt a megyénkben Gyöngyösre!”

Mirkóczki hangsúlyozta, amennyiben októberben a közösség bizalmat szavaz nekik, mindent megtesznek majd, hogy a városban fenyegetésektől és pártpolitikai acsarkodásoktól mentes közélet alakulhasson ki.