Ne várjon feleslegesen a „négyeshatosra”!

Ne várjon feleslegesen a „négyeshatosra”!

Így változik a nagykörúti villamosforgalom a következő két hétben.

Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis

szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos,

a közvetlenül előtte lévő szombat–vasárnapon azonban a teljes szakaszon pótlóbuszok közlekednek – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t. A közlemény szerint augusztus 21-én, szerdán hajnali 4 órától 31-én, szombaton hajnali 4 óráig a 4-es és a 6-os villamos a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik.

A nagykörúti vonal északi szakaszán, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz jár 4-6 jelzéssel. A pótlójárat a Nyugati pályaudvar buszvégállomásról, a 91-es busz felszállóhelyéről indul, a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni rá. A Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között a pótlóbusz útvonala nem változik.

Augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától szeptember 1-jén, vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamos egyáltalán nem közlekedik, a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár majd.

A 4-es és a 6-os villamos pályájának felújításáról azt közölték, hogy június közepe óta a Práter utca és a Goldmann György tér között, valamint a Széna tér és a Török utca között mintegy kétezer méteres szakaszon cserélte a BKV a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra az elhasználódott sínpályát – írták.