Soros még több pénzt ad a CEU-nak

Soros

Soros György megköszönte a CEU mellett kiállóknak a támogatást, és bejelentette, hogy növelik az egyetem pénzügyi alapjátírja az Euronews arra a levélre hivatkozva, amit Soros György írt a CEU-nak.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy Bécsbe költöztesse az amerikai akkreditációjú képzéseit, mivel lehetetlenné tették, hogy Budapesten adjanak ki amerikai diplomákat – áll Soros levelének elején, majd úgy fogalmazott:

„A CEU ennek ellenére eltökélt az akadémiai és közösségi tevékenységének a folytatásában a kampuszán és Budapesten, és a Nyílt Társadalom Alapítvány és én személyesen ebben száz százalékig támogatjuk ezt a törekvést.”

Soros megerősítette azt a korábbi, júniusi állásfoglalását is, mely szerint a CEU-nak biztosított a jövője. Hozzátette: az alapítványa megnöveli az egyetem pénzügyi alapját. Megköszönte a CEU kitartását és lojalitását Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt.

Azért a támogatásért is köszönetet mondott, amit az egyetem a magyar nyilvánosságtól és a nemzetközi akadémiai világból kapott. Soros György szerint ez a támogatás tette a CEU-t az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.
"Nem az évszámok a fontosak a kommunizmus esetében sem, hanem az indokok, a motivációk, a logikai rendszer" - a Jobbik IT ismét megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól. De milyen üzenete van ennek a jövő generációja számára? Interjú.