Rendőrök várták a tüntetőket, akik a balotaszállási állatkínzó tanyájához vonultak

állatkínzás
Szurkolók az állatkínzás ellen/Facebook

Több tucatnyian vonultak a balotaszállási állatkínzó tanyájához, hogy felelősségre vonják a nőt, aki néhány héttel ezelőtt egy kötéllel a kocsijához kötötte, majd halálra kínozta kutyáját. A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport tagjai nem engedték, hogy bárki velük tartson, attól félve, hogy dühüket nem tudják majd kontrollálni.

Facebook-oldalukon arra nem térnek ki, hogy pontosan mit szerettek volna tenni, de állításuk szerint csak olyanokat vittek magukkal, akik bevállalták volna a cselekedetük után kiszabott esetleges büntetést.

Noha a helyszínen őket váró rendőrök nem engedték, hogy bejussanak az ingatlan területére, a csoport ígéretet tett rá, hogy még nem végeztek, visszamennek.

A nő bálamadzagot kötött kutyája nyakára, azt pedig a kocsihoz rögzítette, így száguldozott hazafelé. A rendőrség a felvétel alapján állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást, de az asszonyt a kihallgatás után nem vették őrizetbe.

A nő korábban azzal védekezett: nem gondolta volna, hogy baja lesz az állatnak. Az asszonnyal korábban beszélő állatvédő úgy fogalmazott:

"Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle."

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Hetekbe telhet, amíg Ausztriának új kormánya lesz.